• Menu
  • Menu

Wat te doen in Opper-Oostenrijk

Wat te doen in Opper-Oostenrijk? In het noorden van Oostenrijk ligt de deelstaat Opper-Oostenrijk. Dit land is een favoriete vakantiebestemming onder wintersporters, maar ook sportieve vakantiegangers die zomerse temperaturen verkiezen boven koude dagen. De natuur zorgt er namelijk voor dat menig sportief aangelegde vakantieganger zich hier weken kan vermaken in de bosrijke, bergachtige omgeving. Wat de deelstaat nog meer kenmerkt, is de cultuur en de historische bezienswaardigheden. Kastelen, kathedralen en andere prachtige steden zijn zeker een bezoek waard. Benieuwd naar welke bezienswaardigheden en steden bezienswaardig zijn en waarom? Lees verder en kom erachter!

Opper-Oostenrijk, ook wel bekend als Oberosterreich, is verdeeld in de kwartieren Mühlviertel, Traunviertel, Hausruckviertel en het Innviertel.

Opper-Oostenrijk is een deelstaat van Oostenrijk

Wat te doen in Opper-Oostenrijk

1. Wat te doen in Opper-Oostenrijk? Bezoek het Linz Bruckner Festival

Jonge talenten, grote namen en internationale orkesten komen bij elkaar om een muzikale reis door de continenten te maken. Tijdens het Linz Bruckner Festival speelt creativiteit, openheid, netwerken en goede muziek een grote rol. Dit muzikale evenement is gericht op het werk van componisten, waaronder Bach, Beethoven en nog vele anderen. Josef Anton Bruckner was een Oostenrijks componist en dankt zijn beroemdheid aan de elf opgezette symfonieën. Het Linz Bruckner Festival wordt ieder jaar gehouden in september en staat in het teken van klassieke muziek en deze symfonieën.

2. Het plaatsje Linz is prachtig

De nieuwste technologieën, een imposante architectuur, moderne kunst en diverse culturen vormen Linz als de prachtige hoofdstad van Opper-Oostenrijk. Met een kijk op de toekomst wordt de stad gevuld met de nieuwste ontwikkelingen. Van hedendaagse kunst tot eeuwenoude meesterwerken, Linz is een stad die meerdere jaargetijden op een bijzondere manier weet te reflecteren. Linz is gezegend met het grootste historische plein van Centraal-Europa. Verder kan er buiten cultuur ook genoten worden van urenlang winkelplezier. Al met al, in Linz zul je niet snel verveeld raken.

linz '11
Linz

3. Genieten in Bad Ischl

Bad Ischl is een plek van kuuroorden. De kuurbaden waren vroeger al in trek bij de bevolking van adel. De liefde voor deze stad vanuit de adelen heren resulteerde in grote, luxe bouwwerken waar zij zich in vestigden. Velen komen speciaal voor deze kuuroorden naar Bad Ischl. Het bekende verhaal van keizer Franz Karl en Sophie van Beieren die na lange tijd een zoontje kregen genaamd Franz Joseph speelde zich hier af. Elisabeth van Beieren, ook wel bekend als Sissi, werd later de vrouw van de opvolgende keizer Franz Joseph.

4. Wat te doen in Opper-Oostenrijk? Bezoek Grein

Een prachtig dorpje in Opper-Oostenrijk is Grein. Dit plaatsje ligt ten oosten van de hoofdstad. Grein is in bezit van een groot aantal architecturale meesterwerken. De stad is gelegen aan de Donau en met een schouwspel van grote huizen en ongerepte bergtoppen wordt Grein door veel door toeristen bezocht. De historische bezienswaardigheden worden omringd door glooiende landschappen en groene bosgebieden.

5. Modern uitstapje: Ars Electronica Center

Digitale media, de nieuwste technologieën en toekomstige rijkdommen komen samen in het Ars Electronica Center. Dit is een plek die je niet mee terug neemt in de tijd, maar je juist een kijk geeft op een tijd die komen gaat. Op een artistieke wijze worden ontwikkelingen die in het verschiet staan vertoond. Men kan zelf experimenteren met elektronische muziek en andere multimediale zaken. Bezoek een museum die je in plaats van een kijkje laat nemen in eeuwenoude historie, je meeneemt naar de toekomst.

6. Hallstatt, wat ben je mooi!

Hallstatt is een plaatsje ingeklemd tussen de Halstättersee en de Dachsteinbergen. Architecturale schoonheden steken prachtig af tegen de adembenemende natuur. Maak een boottocht over het meer, struin langs de barokke bouwwerken en ga naar het dorpsplein. Zeker niet ontbreken tijdens een bezoek aan Hallstatt is het ontdekken van de interessante zoutgeschiedenis. Ga naar het museum waar voorwerpen van de oudste zoutmijnen te beschouwen zijn.

Hallstatt

7. Mauthausen

In augustus 1938 begon de bouw van een concentratiekamp genaamd Mauthausen.  Dit verschrikkelijke kamp werd gebouwd door de nazi’s en diende als mannenkamp. Het gebied rondom Mauthausen was in bezit van graniet. Mishandeling, straf, ziekte en honger leidden tot de dood van veel gevangenen. Ook werden velen vermoord met geweld of vergassing. Door een kijkje te nemen in dit concentratiekamp ontdek je de interessante en tegelijkertijd ontzettend heftige geschiedenis die zich hier heeft afgespeeld.

8. Natuurschoon: de Attersee

Van Bergen, weilanden en grote heuvels tot gigantische turquoise gekleurde meren, Opper-Oostenrijk is een deelstaat met een veelzijdige natuur. Eén van de grootste meren in Oostenrijk is de Attersee met een oppervlakte van bijna 47 vierkante meter. Met een fijn watertemperatuur is het hier goed vertoeven in het meer. Verder is de Attersee heel geschikt voor diverse activiteiten in het water. Duik het water in, ga waterskiën of kies ervoor om te zeilen. Met meer dan 25 vissoorten is het interessant om de onderwaterwereld te verkennen. Ook surfers en duikers komen hier aan hun trekken. Met de bekende ‘Rosewind’ zijn surfers verzekerd van goede omstandigheden.Mighty lake.
Attersee

9. Wateractiviteiten doen

In Opper-Oostenrijk is het niet lastig om te genieten van heel wat wateractiviteiten. Kanoën of raften over stromende rivieren en surfen of waterskiën over grote meren, het kan hier allemaal. Kies je voor een rustige dag aan het water of een tijd vol inspannende activiteiten? Voor bijna iedere soort watersporter is er wel wat wils.

Crossing the Lake HallstattAttersee and surroundings

10. Wat te doen in Opper-Oostenrijk? Sportief bezig zijn in de natuur

Een vakantieprogramma vullen met sportieve activiteiten in Opper-Oostenrijk is geen grote opgave. De natuurlijke rijkdom zorgt voor een overvloed aan mogelijkheden. Kies ervoor om te wandelen of fietsen en laat jezelf na een intensieve mountainbiketocht of wandelroute verwennen op een terras. Klim over de ruige rotsen of hoge bergen.

fietsen mountainbiken