• Menu
  • Menu

Een weekend weg in eigen land

Home » Alle artikelen » Hollandse Streken » Een weekend weg in eigen land

De zomervakantie is nu écht voorbij. De scholen zijn weer begonnen en ook jij bent inmiddels weer aan het werk. Die welverdiende vakantie van een aantal weken terug lijkt veel langer geleden dan dat het in werkelijkheid is. Reden genoeg dus om een weekendje weg in te plannen! Gezien de bijzondere tijd waar we nu in leven zijn je keuzes wat beperkter dan anders. Een stedentrip naar Barcelona of Londen zit er momenteel niet in, maar dat mag de pret niet drukken. Een weekend weg in eigen land kan net zo leuk zijn. Nederland is namelijk hartstikke rijk aan bijzondere streken, steden en zelfs eilanden. Voor ieder wat wils in het mooie Nederland dus. 

De mogelijkheden zijn eindeloos

Het voordeel van een weekend weg in eigen land is dat je alle kanten uit kunt. Zo vind je in het zuiden heuvels en bourgondische gezelligheid, in het westen de welbekende Nederlandse kust, in het noorden de waddeneilanden en natuurlijk de Veluwe streek in het oosten van het land. Een ander voordeel is dat je helemaal op de hoogte bent van de landelijke corona maatregelen en de stand van zaken. Tenslotte ben je zo weer thuis als de situatie erom vraagt.

Ontdek Nederlandse parels op de e-bike

Natuurlijk ben je al wel eens op verkenningstocht in eigen land geweest, maar heb je dit al eens op een e-bike gedaan? Fietsen op een elektrische fiets geeft een nieuwe dimensie aan je weekend weg. In korte tijd kun je grotere afstanden overbruggen en je krijgt op de fiets veel meer mee van je omgeving. Denk bijvoorbeeld aan de geuren en het geluid van de vogels in een bosrijk gebied, of de zilte geur van de zee en de najaarszon op je gezicht. Deze ervaringen zou je allemaal missen als je de auto neemt om je vakantiebestemming te ontdekken.

Bezoek het veelzijdige Zeeland

Streken zoals de veluwe zijn ontzettend populair onder e-bike gebruikers, maar Nederland kent nog vele andere mooie plekken. Neem bijvoorbeeld het veelzijdige Zeeland. Dit is dé streek om al fietsend te ontdekken. Het oppervlak is relatief klein afhankelijk van waar je zult verblijven, maar dat doet niets af aan de vele bezienswaardigheden, natuur en horeca die er valt te ontdekken. In de streek kun je op verschillende plekken een fiets huren. Wij raden je aan om een fiets te huren in Burgh-Haamstede. Hier kun je namelijk een Stella e-bike huren. Dan weet je zeker dat je een fijne fiets hebt tijdens je verblijf.

Bezoek de prachtige stranden van Burgh-Haamstede op de fiets of breng een bezoekje aan Slot Haamstede. Je kunt zelfs het nationaal park Oosterschelde ontdekken met passagiersschip de Onrust. Je e-bike moet je dan natuurlijk wel even achterlaten aan wal.

Florien