• Menu
  • Menu
Home » Alle artikelen » Hollandse Streken » Keukenhof in Zuid-Holland met drone prachtig in beeld gebracht

Keukenhof in Zuid-Holland met drone prachtig in beeld gebracht

Elke provincie heeft wel iets speciaals en iets leuks om te doen. We hebben cultuur, natuur, sportieve activiteiten, mooie wandel- en fietstochten en nog veel meer. Zo stond Zuid-Holland afgelopen maanden in het teken van de Keukenhof. De bloemensensatie van Europa waar wederom veel toeristen op af zijn gekomen dit jaar.

Keukenhof in Zuid-Holland

De prachtige dronevideo die hierboven weergeven staat toont maar weer aan hoe mooi de landschappen van Nederland zijn. Het hoogtepunt van de video is uiteraard het prachtige gekleurde gebied van de Keukenhoef. Het evenement waarbij het Zuid-Hollandse Lisse omgetoverd wordt tot toeristentrekker nummer 1. In het voorjaar staan hier meer dan 7 miljoen bloembollen in bloei die onderverdeeld zijn in 800 verschillende soorten tulpen. Door de jaren heen is het prachtige terrein flink uitgebreid en worden er dagelijks bloemenshows georganiseerd. De Keukenhof is nu helaas weer gesloten en moet er weer uitgekeken worden naar volgend jaar. De prachtige tulpenvelden die wij afgelopen maand bezochten in Noord-Holland zijn tenslotte ook weer verdwenen. Dit maakt dit uitje nog unieker. Daarom is het ook zo populair bij mensen over de hele wereld. Deze mensen komen speciaal voor deze unieke beleving naar ons mooie land.

Daarnaast zie je in het filmpje nog de mooie wateren van Nederland en natuurlijk onze trots, de typische molens en dijken. Wat hebben we toch ook een mooi land! Dit weekend wordt het weer mooi weer, dus trek die fiets uit de schuur en ontdek de mooiste plekjes van Nederland. Ben je al eens bij landgoed Duin en Kruidberg geweest? Of misschien is fietsen in Noord-Holland iets voor jullie?

Activiteiten voor kinderen bij de Keukenhof

Uiteraard is de Keukenhof voor volwassenen erg leuk om te bezoeken, maar voor kinderen is er ook genoeg te doen. Voor de meeste kinderen is na een half uur tulpen kijken de lol er wel af. Ook hier heeft de Keukenhof aan gedacht, want zij organiseren bijvoorbeeld leuke en uitdagende speurtochten. Ook is er een kinderboerderij aanwezig waar de kinderen afleiding kunnen zoeken als zij klaar zijn met de kleursensatie waar vader en moeder zo lang naar blijven turen. Voor de nieuwsgierige en iets oudere kids is er een doolhof aanwezig waar je je wel de hele dag kunt vermaken. En niet alleen kinderen vinden dit leuk, want ook voor de oudere, die zich even terug willen wanen in hun kindertijd, biedt het doolhof genoeg uitdaging. Mocht je je kinderen liever niet kwijtraken, neem ze dan gewoon mee naar de speeltuin zodat je zelf lekker kunt relaxen.

Keukenhof I
Keukenhof II
Keukenhof III
Keukenhof IIII
Keukenhof IV
Keukenhof V
Keukenhof Zuid-Holland

Datum Keukenhof 2017

Volgend jaar is de Keukenhof weer geopend van 23 maart tot en met 21 mei, dus blok hier maar alvast een dag voor in je agenda, want je moet hier als Nederlander natuurlijk echt een keer geweest zijn.

Daphne

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.