• Menu
  • Menu
Madurodam bezoeken met volwassenen, kinderen of je gezin

Madurodam: bezoek Nederland in het klein

Home » Alle artikelen » Hollandse Streken » Madurodam: bezoek Nederland in het klein

Heel Nederland in 1 dag bezoeken? Dat kan! In Madurodam bezoek je alles wat typisch Nederlands is en ons land zo kenmerkt in het mini en klein. Het is ontzettend leuk om in het klein te zien hoe mooi Nederland toch is en hoeveel Nederland allemaal te bieden heeft.

Madurodam is heel interactief met veel doe-dingen en leuke activiteiten, wat ook erg leuk is voor kinderen. Jong en oud zullen zich vermaken tijdens een bezoek aan de mini-wereld. Lees snel verder wat je allemaal kunt doen en zien in het park waar je het kleine Nederland ontdekt op z’n grootst!

Nederland klein? Het kan nog veel kleiner in Madurodam! Ontdek in Madurodam waar het kleine Nederland groot in is.

Madurodam heeft ruim 700 maquettes waar je langs wandelt

Madurodam in het kort

Madurodam is een miniatuurpark in Den Haag waar je Nederland in het klein ziet van stad tot platteland. Bezoek je het park, dan bezoek je eigenlijk heel Nederland. Je ziet er belangrijke, beroemde gebouwen die Nederland rijk is zoals paleizen, kastelen en kerken. Wandel in Madurodam bijvoorbeeld langs een stukje Amsterdam met de grachten, de Dam, het Paleis op de Dam, het Nationaal Monument en het grote Rijksmuseum. Verderop loop je langs de Kinderdijk met molens en de tulpenvelden. Ook onze hele Nederlandse infrastructuur van wegen, bruggen, treinrails, luchthaven Schiphol en de Rotterdamse haven is hier op kleine schaal te vinden. Zelfs alle piepkleine bomen in het themapark zijn echt en brengen alles nog meer tot leven, zoals de bomen rondom het prachtige Vredespaleis.

Zelfs alle piepkleine bomen zijn echt in het themapark Madurodam
Vredespaleis in Madurodam

Nederland in het klein

Alle ruim 700 maquettes zijn gebouwd op een schaal van 1 op 25. Aan alle details is gedacht en dat maakt het zo herkenbaar en zo echt. Je kijkt in het park je ogen uit naar alles wat er beweegt en om je heen gebeurt. Treinen rijden over het spoor langs bekende stations. Auto’s en vrachtwagens rijden onder je voeten door bij een viaduct. Molens draaien en boten varen. Heel grappig is ook om de kleinste kermis van Nederland te bezoeken met ronddraaiende attracties. Compleet met achtbaan, botsauto’s en een mini reuzenrad.  

Madurodam met kinderen bezoeken

Madurodam is ook heel leuk om met kinderen te bezoeken. Het park is heel interactief en er is van alles te doen. Kinderen hoeven niet alleen met hun handjes op hun rug te kijken, maar mogen de handen uit de mouwen steken! Zo mogen kinderen containers verplaatsen in de haven, het vliegverkeer regelen op Schiphol, brandjes blussen op een schip, kanonnen afvuren tegen de Engelsen of zelfs een eigen beat mixen en opnemen.

Daarnaast heeft het park 2 speeltuinen. Kleine kinderen kunnen in de Nijntje speeltuin met zand spelen, wippen en schommelen. De Waddenzee speeltuin is leuk voor oudere kinderen waar ze lekker kunnen klauteren en met een kabelbaan kunnen sjezen.

Attracties voor kinderen

Er zijn verschillende indoor en outdoor attracties in Madurodam in het Nederlands en Engels waarbij je meer leert over de Nederlandse historie. Er zijn doorlopende shows en doe-activiteiten die geschikt zijn voor kinderen vanaf 6 jaar. Zoals de familieattractie ‘Nieuw Amsterdam’ waar je aan boord stap op een schip dat naar het huidige New York vaart in de 17e eeuw en je kanonnen moet afvuren. Of bezoek de nieuwe attractie ‘The Flying Dutchman’ waarin je door de tijd en ruimte vliegt. Voetbalfanaten voelen hoe het is om voetbalkampioen te worden in de attractie ‘Zo Groot Is Oranje’. Hier doe je mee met het Nederlandse Elftal van het EK 1988 en kan je je skills laten zien op het voetbalveld. De attracties zijn een leuke manier om meer te leren over Nederland. Wil je trouwens naar een leuk attractiepark met kleine kinderen, dan is Sprookjeswonderland in Enkhuizen echt een aanrader, lees hier alles over dit leuke pretpark.

Openingstijden

Het miniatuurpark is normaal gesproken 365 dagen per jaar open. Uiteraard kan dat door omstandigheden veranderen. De openingstijden verschillen per dag, dus informeer jezelf daarover goed. Dat doe je via de website van Madurodam. 

Entreeprijs Madurodam

De prijzen van een ticket voor Madurodam zijn variabel en hangen af van de dag en het tijdsslot van je bezoek. Uniek aan een bezoek aan Madurodam is dat de inkomsten naar goede doelen voor kinderen gaan.

Hoe te bereiken

Madurodam ligt in Den Haag, buiten het centrum richting Scheveningen. Je kan Madurodam heel goed met het openbaar vervoer bereiken, want een rechtstreekse tram stopt voor de deur van Madurodam. Je kan ook met de auto naar Madurodam. Madurodam heeft een eigen parkeerterrein, maar parkeren kost wel een tientje per dag.

Bianca Hopman