• Menu
  • Menu

Op tulpentour door de Beemster

Home » Alle artikelen » Hollandse Streken » Op tulpentour door de Beemster

Krijg jij op het moment ook allemaal foto’s toegestuurd van vrienden en vriendinnen die zich op een tropisch eiland bevinden? Dit terwijl jij hier nog steeds met smart op je vakantie zit te wachten? Wees niet getreurd, want het is op dit moment echt prachtig in ons eigen landje. Het is prachtig weer, de lammetjes worden geboren en alle bloemen staan in bloei. Allemaal signalen dat het lente is en bloeiende tulpenbollen horen daar uiteraard ook bij. Daarom zijn wij voor jullie op tulpentour door de Beemster gegaan en dat heeft voor prachtige beelden gezorgd.

Rond deze tijd staan de bloembollen van de mooie tulpen in volle bloei in de Beemster. Heb je een dagje vrij, rij dan eens die kant van Nederland op en geniet van de mooie kleurensensaties. Wees wel snel, want voor je het weet zijn de tulpen weer gekopt en zijn de prachtige tulpenvelden weer verdwenen. De tulpen die in de Beemster groeien worden namelijk alleen gebruikt voor de bollen. Als de tulpen helemaal uitgebloeid zijn worden zij gekopt, zodat de bol zich beter kan ontwikkelen.

Beemster UNESCO Werelderfgoed

Naast de mooie tulpenvelden in deze tijd van het jaar, is er nog veel meer te doen in de Beemster. De Beemster bestaat iets meer dan 400 jaar en is uitgeroepen tot een UNESCO Werelderfgoed. Het is een dorp met geschiedenis, en een prachtige natuur met nog veel herkenbare onderdelen uit de tijd van de droogmakerij. Je vindt hier veel mooie oude boerderijen met uitgestrekte weilanden. De Beemster is opgedeeld in de Middenbeemster, Zuid-oost Beemster, Noord Beemster en West Beemster. Je kunt er goed fietsen zonder al te veel bochten te maken.

Mocht je dit mooie landschap eens gaan bezoeken, neem dan zeker een patatje bij snackbar het Middelpunt. Hier hebben ze lekkere Beemsterfriet gemaakt van de aardappels die op Beemster grond worden verbouwd. Breng daarna een bezoek aan het museum van Betje Wolf en Aagje Deken, waar je nog veel terug ziet van de oude geschiedenis van het historie rijke dorp.

tulpen
tulpen
tulpen
tulpen
flo daph - tulpen - bijzonderestreken 2
flo daph - tulpen - bijzonderestreken 3
flo daph - tulpen - bijzonderestreken 8
flo daph - tulpen - bijzonderestreken 7
flo daph - tulpen - bijzonderestreken 5
flo daph - tulpen - bijzonderestreken 4
Tulpen
tulpen
flo daph - tulpen - bijzonderestreken
Wij hebben er in ieder geval van genoten! Wanneer gaan jullie?
Daphne

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.