• Menu
  • Menu

Varen met een huis, het kan in Friesland

Home » Alle artikelen » Hollandse Streken » Varen met een huis, het kan in Friesland

Heb jij er ook altijd al van gedroomd om met een huis het water op te gaan? Dat is mogelijk in ons eigen Friese Terherne bij het HouseBoating Experience Centre. Hier wordt deze droom waar gemaakt en kun je genieten van een fijne overnachting in een van de luxe varende huisjes. HouseBoating is de nieuwste trend op het water en echt de moeite waard om te proberen. In de mooie appartementen op het water kan ieder op zijn eigen manier een heerlijke vakantie beleven.

Friesland staat bekend om haar vele wateren, prachtige natuur en gezellige dorpjes. Vooral op het water is in Friesland veel te beleven. Je kunt er heerlijk varen of zeilen, maar je kunt er ook diverse andere watersporten beoefenen. Bij mooi weer en een goede temperatuur kun je een frisse duik nemen in een van de meren. Een ideale plek dus, voor een fijne vakantie in Nederland en wat maakt dat nou nog mooier dan met een varend vakantiehuisje op het water.

boothuisje
Foto: HouseBoating Experience Centre

Je kunt ervoor kiezen om met het scheepshuisje lekker de rust op te zoeken of te gaan varen langs de kleine dorpjes van Friesland. Op die manier kun je lekker te ontspannen op een bijzondere manier. Tijdens het varen heb je je eigen persoonlijke schipper en zodra je aanlegt gaat de schipper van boord. Als je weer opgehaald wilt worden moet je de schipper bellen en dan staat hij binnen no-time weer bij je boot. Je kunt er ook voor kiezen om je scheepshuisje bij een vaste standplaats te leggen. Natuurlijk is het ook mogelijk om de gezelligheid op te zoeken met deze bijzondere huisjes. Door bijvoorbeeld de welbekende sneekweek of het jaarlijkse skûtsjesilen te bezoeken! Gezellig met je vrienden en/of familie in je eigen appartement óp het water!

scheepshuisje
Foto: HouseBoating Experience Centre

De scheepshuisjes zijn zeer luxe en comfortabele appartementen op het water. Het is een soort kruising tussen een mooi jacht en een lekker ruim vakantiehuisje en dat in combinatie met een nostalgische uitstraling. Je hebt er een mooie keuken bij, meerdere slaapkamers, een badkamer en je hebt zelfs een bovenverdieping tot je beschikking. Een echte vakantiewoning dus! Je kunt zelf kiezen hoelang je deze scheepshuisjes huurt. Dit kan een half dagje zijn, maar ook een hele week. Je kunt er zelfs ook voor kiezen om dit bijzondere huisje als vergaderzaal te gebruiken. De huisjes zijn het hele jaar door te huren.

Scheepshuisje
Foto: HouseBoating Experience Centre

Wil jij een keer wat anders dan anders, maar het wel dichtbij huis houden, dan is dit zeker aan te raden. Je bekijkt Friesland van een andere kant, namelijk vanaf het water en dan ook nog eens op een hele bijzondere manier. Het is erg leuk om op deze manier te overnachten het een keer mee te maken met wie dan ook. Met je familie is het leuk, maar samen met je geliefde is het een erg romantische ervaring. Lijkt het jou ook wat om een appartement te boeken en vervolgens op verschillende locaties te overnachten? Dan is dit zeker wat voor jou!

scheepshuisje
scheepshuisje
Scheepshuisje
Daphne

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.