• Menu
  • Menu

De 10 goedkoopste landen van Europa

Home » Alle artikelen » Lijstjes » De 10 goedkoopste landen van Europa

Menig Nederlander houdt van vakantie. Het liefst maken we iedere vakantie wel tijd voor een reisje naar het buitenland. ‘Als reizen gratis was, zou je mij nooit meer zien’ is iets waar veel reizigers tegenaan lopen. Het liefst wil je de mooiste plekken een bezoek brengen en alle bestemmingen op je bucket list afvinken. Helaas kost reizen geld. Heb jij voor deze zomer nog niets geboekt en wil je liever niet te veel geld uitgeven? Dit zijn de 10 goedkoopste landen van Europa. 

Heb je dit jaar niet zoveel te besteden voor een vakantie, maar wil je wel even weg uit Nederland? Dit zijn de 10 goedkoopste landen van Europa, blijkt uit onderzoek van Eurostat. Geniet van zonnig weer, cultuur, gastronomie, natuur of een combinatie tussen deze zaken.

De 10 goedkoopste landen van Europa

Uit het onderzoek van Eurostat blijken dit de goedkoopste landen van Europa te zijn. Hierbij werd er gekeken naar consumentengoederen, restaurant, accommodatie en reiskosten.

1. Macedonië

Macedonië opent de lijst van de 10 goedkoopste landen van Europa. Maar weinigen weten eigenlijk iets van het land af. Want wat maakt een land als dit aantrekkelijk? De lange, fascinerende historie, architecturale rijkdom en natuurlijke schoonheid zijn kenmerken van deze onbekende, maar zeker aan te raden vakantiebestemming. Hier tref je steden waar geschiedenis een modern jasje gekregen heeft.

Niet alleen de geschiedenis is het verkennen waard. Ook de natuur is voor avontuurlijk aangelegde vakantiegangers een paradijs. Je wordt warm ontvangen door de lokale bevolking. Omarm de cultuur en leer meer over de tradities. Maak een prachtige wandeling door de groene bergen, bewonder de schoonheid die je treft in de nationale parken en verken de Macedonische keuken.

2. Bulgarije

Bulgarije grenst aan de Zwarte Zee en wordt omringd door Roemenië, Servië, Macedonië, Griekenland en Turkije. Net als Macedonië is Bulgarije gelegen in de Balkan. In Bulgarije tref je een grote diversiteit aan schoonheid. Mensen die houden van natuur, cultuur en geschiedenis komen aan hun trekken in dit goedkope land. Ook onder jongeren stijgt de populariteit van dit land, wat mede komt door de uitgaansgelegenheden.

Bulgarije heeft ’s zomers heerlijke temperaturen waar je volop van kunt genieten. Het land is namelijk gezegend met prachtige stranden en helderblauwe zeeën. Van een wilde natuur met imposante bergen tot antieke, schilderachtige dorpjes, prachtige monumenten en een interessante historie, hier kun je makkelijk een vakantie lang genieten.

3. Albanië

Albanië is één van de 10 goedkoopste landen van Europa en zeker een bezoek waard. De prachtige bergen, een grote diversiteit aan cultuur en schitterende stranden kenmerken het land. Het landschap en de unieke attracties zijn onderdelen die de schoonheid van Albanië vormen. Albanië is een verborgen parel in de Balkan. Traditionele steden en architecturale hoogtepunten worden omringd door de natuurlijke schoonheid die het land zo bekend maakt.

4. Bosnië en Herzegovina

Ben je op zoek naar een plek waar natuur en architectuur in harmonie zijn, een plek waar je sporten kunt beoefenen in prachtige rivieren en een plek waar het bergachtig mooi is? Bosnië en Herzegovina is intrigerend. De bijzondere geschiedenis is het verkennen zeker waard. Het land heeft een bijzondere schoonheid die niemand minder dan de lokale bevolking heeft weten te creëren. De menselijke warmte die je treft in de ongerepte natuur bestaande uit hoge bergpieken, watervallen en ruige landschappen zorgt voor een bijzondere ervaring. Omarm de diverse natuur en ontdek de cultuur en historie in de steden.

5. Siberië

Siberië is het op één na koudste gebied op aarde en toch in bezit van een unieke schoonheid. Heb je deze zomer geen zin in de hitte? Hier tref je een unieke levensstijl aan. Siberië is gezegend met een opmerkelijke, prachtige natuur. Verder zorgt de Siberische gastvrijheid voor warmte. Siberië is geen makkelijk vakantieland. Reizigers moeten hun best doen om het land te omarmen. Wanneer je energie steekt in het vinden van de schoonheid van Siberië, wordt je beloond met tal van verassingen.

A post shared by Maverickbird (@maverickbirds) on

6. Roemenië

Roemenië is een intrigerend land waar geschiedenis en natuurlijke rijkdom direct de boventoon voeren. Het is, net als de bovengenoemde landen, nog niet echt ontwikkeld op toeristisch gebied. Dit is zonde, want het land heeft de avontuurlijk aangelegde reizigers zoveel te bieden. De vele bezienswaardigheden, de cultuur en de ongerepte natuur laten je een onvergetelijke reis maken. Bezoek steden als Boekarest, bezichtig kastelen, kerken en kloosters, neem een kijkje in de tradities van Roemenië en ontspan aan de prachtige kust.

7. Polen

Hoe één van de 10 goedkoopste landen van Europa het beste omschreven kan worden? Als historische parel die zich verbergt in een onaangetast landschap van bergen, meren, rivieren, stranden en glooiende gebieden. De Poolse bevolking is heel vriendelijk ondanks alles wat ze meegemaakt hebben.

Ben je een sportief aangelegde vakantieganger? Trek dan de bergen in om onvergetelijke wandeltochten te maken. Ga hiken, fietsen of mountainbiken en vermaak jezelf met wateractiviteiten in de rivieren en meren. Bezoek ook de steden en bezichtig ruïnes, Auschwitz, kastelen en andere bezienswaardigheden. Vergeet niet je smaakpapillen keer op keer te laten verrassen.

8. Montenegro

Eén van de 10 goedkoopste landen van Europa ligt vlakbij Kroatië en is minstens net zo mooi als zijn buurland. Montenegro heeft een prachtige kustlijn met witte zand- en kiezelstranden en azuurblauwe zeeën. Hier kun je gemakkelijk een paar weken genieten. Ervaar een echte vakantie vol rust, ontspanning en lekker weer.

Buiten een kustlijn waar je ú tegen zegt, heeft Montenegro nog veel meer natuurlijke schoonheden.De Middeleeuwse plaatsjes zijn zeker een bezoek waard. Zo zijn de imposante bergpieken, glooiende landschappen, diepgroene bossen en stromende rivieren ontzettend in trek bij de natuurliefhebbers en sportieve vakantiegangers. Geniet van de natuur, de ontspanning en niet te vergeten de keuken. De bevolking van Montenegro heeft namelijk verstand van de lokale smaken. Fijn om ook te weten is dat alles hier goedkoop is. Voor een goede maaltijd en een drankje betaal je maar €10,-.

9. Hongarije

Hongarije, wat ben je mooi en niet duur! Het is bijna onmogelijk om dit land niet mooi te vinden. Hier vind je kunst van een ander niveau, inspirerende architectuur, thermale spa’s en fijne landschappen. Bezoek de prachtige steden, waaronder Budapest, en laat je verrassen door de schoonheid van dit bijzondere land.

Kijkend naar de architecturale hoogtepunten, is Hongarije een parel met verborgen schatten. Van ruïnes, kerken en andere bouwwerken die verschillende tijdperken laten spreken, hier is van alles te bezichtigen. Neem ook een kijkje in het leven van de Hongaren. Het land heeft namelijk één van de rijkste volkstradities in Europa. Denk aan volkstekeningen, kleine kerken en andere gewoontes die het land kenmerken. De cultuur van Hongarije hoor je in de muzikale klanken en zie je terug in het vakmanschap van het land. Hongarije is het land van de 300 thermale baden. Deze worden tot op heden nog steeds gebruikt voor medische reden en natuurlijk ontspanning.

A post shared by Travel Hungary (@travelhungary) on

10. Turkije

Turkije is een geliefd land bij Nederlanders en dat is niet heel vreemd. Het heerlijke klimaat, de schitterende, parelwitte zandstranden met azuurblauwe wateren en de prachtige bergen geven eigenlijk al genoeg reden om deze zomer Turkije te bezoeken. Verder vertelt de geschiedenis een mooi verhaal en is de cultuur nog goed zichtbaar. Bezoek de prachtige steden, maak kennis met de Turkse smaken en vergeet niet om gewoon heerlijk te genieten van de zon, zee en het strand.

Bodyn

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *