• Menu
  • Menu

6 heel bijzondere dieren eilanden

Home » Alle artikelen » Lijstjes » 6 heel bijzondere dieren eilanden

Vandaag is het 4 oktober en dat betekent Dierendag. Al weken zie je allerlei commercials voorbij komen met ‘ik eet geen dierendag’ of dat je jouw trouwe rakker eens extra moet verwennen. Niet alleen in ons land zijn dieren erg belangrijk, ook in de rest van de wereld kom je een aantal wel heel bijzondere gevallen tegen en daarom mag dit lijstje van vandaag echt niet ontbreken. Op deze eilanden vind je namelijk héél veel dieren. Dit zijn 6 heel bijzondere dieren eilanden.

6 heel bijzondere dieren eilanden

1. Varkenseiland – Bahama’s

Je hebt ze vast al vaker voorbij zien komen, van die filmpjes met zwemmende varkentjes in helderblauw water met een hagelwit strand op de achtergrond. Een redelijk ongewoon beeld voor ons, maar toch is dit het dagelijks beeld hier in Big Major Cay op Exuma, de Bahama’s. Meer dan 20 varkentjes zoeken dagelijks verkoeling op hier in het water. Ben je op de Bahama’s, breng dan zeker een bezoek aan Big Major Cay, want deze unieke ervaring wil je niet missen! Behandel de dieren wel te allen tijde met respect!

2. Konijneneiland

Nergens ter wereld vind je zo veel grote konijnen dan op het Japanse eiland Okunoshima. Mede om die reden wordt het eiland ook wel Usagi Jima, oftewel Konijneneiland genoemd. Van over de hele wereld komen mensen de dieren bezoeken en voeren. Dat er zoveel konijnen op het eiland zijn heeft alles te maken met de Tweede Wereldoorlog. Het eiland werd toen gebruikt om gifgassen te maken. De konijnen die als proefkonijn werden gebruikt na de oorlog, werden vrijgelaten of afgemaakt. De bevolking maakte het eiland toen tot recreatie eiland en heeft express nog meer konijnen uitgezet. Je raadt het al, ze hebben zich goed weten voort te planten.

3. Kippeneiland

Het Hawaiiaanse eiland Kauai staat niet alleen bekend om haar weelderige vegetatie en ongerepte stranden, maar ook om haar kippen. Kippen in allerlei soorten en maten wandelen hier rond over het eiland. Men denkt dat deze kippen zijn ontsnapt aan de verwoestende orkaan van 10 jaar geleden. Hoe dan ook, de dieren wandelen nu vrolijk rond op het eiland.

4. Katteneiland

Kattenliefhebbers opgelet: jullie moeten echt een keer richting het eiland Tashirojima in Japan. Dit eiland heeft haar tweede naam ‘Katteneiland’ te danken aan de vele katten die er leven. De bewoners verzorgen de katten met veel liefde. De katten zijn heilig en vertegenwoordigen geluk en rijkdom. Heb je een hond? Die moet je echt thuis laten, want honden zijn niet welkom op het eiland.

5. Krabbeneiland

Elk jaar tijdens het regenseizoen, dat duurt van oktober tot december worden de straten van Christmas Island geregeerd door miljoenen krabben. Op dat moment trekken de rode volwassen krabben van het mangrove bos naar de Indische Oceaan. Hier gaan ze paren en broeden. In totaal duurt dit bijzondere fenomeen slechts een paar weken, maar er worden wel maatregelen genomen door de bewoners. Wegen worden afgesloten, zodat de dieren veilig kunnen oversteken.

6. Paardeneiland

In de Verenigde Staten vind je in Maryland het Assateague Island. Op dit eiland leven honderden wilde paarden. Er wordt gezegd dat deze dieren de overlevenden zijn van een schipbreuk vlak voor de kust van Virginia. Ondanks de bizarre weersomstandigheden en de slechte kwaliteit van het voedsel leven de paarden hier heel gelukkig samen. Wil je de dieren bekijken? Doe dat dan vanaf een afstand en behandel ze altijd met respect.

Florien

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.