• Menu
  • Menu

De 10 grootste irritaties in het vliegtuig

Home » Alle artikelen » Lijstjes » De 10 grootste irritaties in het vliegtuig

Ik vind viegen één van de fijnste manieren van vervoer. Inchecken, even rondkijken op de dutyfree afdeling en vervolgens instappen en vertrekken. Snel, gemakkelijk en veelal comfortabel. Toch zijn er ook een hoop negatieve punten aan vliegen. Medepassagiers kunnen soms zorgen voor grote irritaties. Daarom heb ik vandaag de 10 grootste irritaties in het vliegtuig voor je op een rijtje gezet. Herkenbaar?

De 10 grootste irritaties in het vliegtuig

1. Trappen tegen de rugleuning

Het aller, aller, aller vervelendste van vliegen is als je iemand achter je hebt zitten die de hele tijd aan jouw rugleuning zit. Van knieën in je rug tot opstaan en daar jouw stoel voor gebruiken. Daarom staat dit punt met stipt op 1 bij de grootste irritaties in het vliegtuig.

vliegtuig

2. Huilende baby’s

Natuurlijk wil je als kersverse moeder na een zwangerschap van 9 maanden + bevalling ook eens even lekker genieten van een welverdiende vakantie. De huilende baby die daarbij mee vliegt, is alleen echt niet fijn. En laten we het vooral niet hebben over de bijbehorende poepluier…

3. Te weinig beenruimte

Vluchten worden steeds goedkoper, maar het resultaat daarvan is wel dat er ook steeds meer stoelen in een vliegtuig worden gepropt. Helemaal voor de lange personen onder ons is dit ontzettend vervelend. Voor extra beenruimte kun je bijbetalen, maar ook dat is niet altijd alles.

4. Voeten tussen de stoelen

Tijdens een lange vlucht ben je steeds op zoek naar een geschikte houding. Sommige passagiers denken daarbij de oplossing te hebben gevonden door de voeten tussen de twee stoelen voor zich te plaatsen. Niet fris en uitermate vervelend voor de passagier in de volgende rij.

5. Zonder waarschuwing de stoel naar achteren klappen

De beenruimte is al zo minimaal, maar als de passagier voor je de stoel zonder waarschuwing ineens achterover klapt, zit je helemaal opgesloten op je stoel. Helemaal fijn als je net bent begonnen aan de vliegtuigmaaltijd. Het drinken op het tafeltje voor je bijna op schoot en jij gelijk zwaar geïrriteerd.

vliegtuigmaaltijd

6. Meteen opstaan zodra het vliegtuig is geland

Als het vliegtuig eenmaal is geland, wordt iedereen opgewonden en ongeduldig. Het liefst lopen we met z’n allen tegelijk het vliegtuig uit richtig de vakantiebestemming. Mensen die achter jou staan vinden dat ze voor mogen en ga zo maar door. Blijf rustig zitten en wacht totdat de deur van het vliegtuig is geopend. Niet dringen, het gaat toch niet sneller dan dat het gaat!

Ook interessant: boete voor handdoekje leggen in Italië

7. Luidruchtige medepassagiers

Iedereen is opgewonden van het feit dat ze eindelijk na een periode van hard werken op vakantie gaan. Maar als je ’s ochtends zo vroeg bent opgestaan of vliegt met een nachtvlucht, dan is het fijn om nog even een paar uurtjes te tukken. Helaas verstoren de luidruchtige passagiers om je heen dat welverdiende slaapje. Het wordt helemaal lastig als er alcohol in het spel is.

8. De bagagevakken volproppen

Omdat iedereen tegenwoordig reist met handbagage en bagage bijboeken te duur is, zitten de bagagevakken propvol. Er wordt niet gekeken naar de toegestane afmetingen met als resultaat dat er bijna niks meer bij kan. Daar zit je dan op je krappe plekje met jas en tas tussen je benen. Niet bepaald fijn!

9. Vervelende kinderen

Ouders let op de kinderen! Natuurlijk zijn ze overenthousiast van het vliegen, maar er bestaan genoeg manieren om ze netjes op hun plaats te houden. Het vliegtuig is geen speeltuin, dus houd ze in bedwang! Neem een iPad, leuke spelletjes en snoepjes mee en de kids zijn zo een paar uur zoet.

10. Vieze medepassagiers

Helaas hecht niet iedereen evenveel waarde aan persoonlijke hygiëne. Een deodorantje doet al een hoop wonderen, maar ook die wordt zo nu en dan vergeten. Niet fijn om de hele rit in de stank te moeten zitten. Tip tegen slechte ochtend- of koffieadem: neem een pakje kauwgom mee en deel die, op een onopvallende manier, ook aan de mensen naast je uit.

vliegtuig 10 grootste irritaties in het vliegtuig

Gelukkig wegen de 10 grootste irritaties in het vliegtuig niet op tegen wat daarna komt: de welverdiende vakantie. Heb jij nog aanvullingen? Laat het ons weten in een reactie!

Ook interessant: 5 bestemmingen voor een vakantie in mei

Florien

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.