• Menu
  • Menu

De 10 leukste steden in Europa voor veganisten

Home » Alle artikelen » Lijstjes » De 10 leukste steden in Europa voor veganisten

Houd jij je tegenwoordig net als veel anderen bezig met de ‘vegan food hype‘? Het nieuwe plantaardig eten is een grote trend geworden waar veel restaurants op inspelen. Benieuwd naar waar je het beste veganistisch kunt eten? Dit zijn de 10 leukste steden in Europa voor veganisten.

Plantaardig eten wordt bij een grote groep consumenten steeds belangrijker. Op social media zie je er dan ook veel over verschijnen. Steeds meer restaurants bieden dan ook gerechten aan voor deze consumenten. Maar waar moet je als doorgewinterde veganist echt naartoe? Volgens de dierenrechtenorganisatie PETA zijn dit de 10 leukste steden in Europa voor veganisten.

De 10 leukste steden in Europa voor veganisten

Veganistisch eten is een levensstijl en wordt met de dag populairder. Ter ere van de Wereldveganmaand heeft PETA deze lijst opgesteld en Nederland scoort hoog! Dit is de top 10-lijst voor veganisten.

1. Berlijn

Berlijn is dé plek om als veganist te genieten van culinaire hoogtepunten. Met bijna 500 restaurants en andere faciliteiten gericht op vegans kan dat ook haast niet anders. Berlijn heeft niet alleen veel restaurants, waaronder Kopps, maar ook de grootste supermarktketen met enkel veganistische producten. Bijzonder is dat deze Duitse hoofdstad ’s werelds eerste veganistische straat heeft. Hier tref je restaurants, cafés en kledingwinkels die zich volledig richten op plantaardig leven.

2. Amsterdam

Amsterdam is de metropool van Nederland en allerlei culturen voelen zich hier thuis. Het aanbod aan diversiteit is enorm en dit is terug te zien in de restaurants, winkels en cafés van de hoofdstad. Amsterdam staat bekend om de Dutch Weed Burger, die gemaakt wordt van zeewier. Ga naar Mr. & Mrs. Watson, Jackson Dubois en Meatless District om de veganistische hoogtepunten van de stad te beleven.

3. Londen

Londen heeft ruim 170 restaurants die zich richten op de veganistische keuken. Ga naar deze prachtige stad om daar het grootste vegan evenement van Europa mee te maken, het VegFest. Een aantal maanden geleden heeft Londen haar eerste veganistische markt genaamd Broadway Vegan Market geopend. Iedere zaterdag kun je over London Fields struinen om de heerlijkste plantaardige ingrediënten in te slaan. Naast plantaardige hoogtepunten heeft Londen natuurlijk nog veel meer redenen om bezocht te worden.

4. Hamburg

Een van de 10 leukste steden in Europa voor veganisten is Hamburg. Deze in Duitsland gelegen stad wordt ook wel het kleine Berlijn genoemd. Bekend is de Happenpappen, een uitstekend veganistisch restaurant dat enorm populair is. Laat je smaakpapillen hier verrassen.

5. Milaan

Veel steden die op de top 10 lijst van de leukste steden in Europa voor veganisten staan zijn ook leuk voor een gewone stedentrip. Zo ook Milaan, waar je uitstekend kunt winkelen en heerlijk kunt eten. Veganisten komen hier tevens prima aan hun trekken. Zo heb je Be Eco, een kledingwinkel speciaal voor vegans. Verder zijn er een aantal populaire eetgelegenheden die tevens voldoen aan de wensen van men die alleen plantaardig eet.

6. Edinburgh

Edinburgh ligt in het prachtige Schotland en valt al langer in de smaak van veganisten. Dat is ook niet heel vreemd als je kijkt naar het aanbod van deze stad. Geniet van veganistische hoogtepunten en doe veel inspiratie op. Ontdek hoe innovatief Edingburgh met dierlijke producten omgaat. Breng een bezoek aan Novapizza Vegetarian Kitchen en Holy Cow.

7. Göteborg

Hoewel Göteborg niet extreem veel veganistische restaurants heeft, is deze stad wel degelijk rijk aan vegan stores. Zo heb je heerlijke restaurants, een prachtige beauty salon genaamd Eco Linné en niet te vergeten een veganistische modeboetiek genaamd de THRIVE. Al met al, genoeg te doen tijdens een bezoek aan de Zweedse stad Göteborg.

8. Gent

Opvallend is dat de meeste steden op de top 10-lijst van leukste steden in Europa voor veganisten niet ver van huis zijn. Het is voor Nederlandse veganisten dan ook eenvoudig deze steden af te reizen. Ook Gent is een leuke stad om als echte veganist eens te bezoeken. Deze Vlaamse plaats staat bekend als dé veggiestad van België. Proef een heerlijk vegan taartje bij Le Jardin Bohémien, doe een avondje aan all you can eat in vegan style in Komkommertijd en geniet van veganistische fastfood bij Tasty World.

9. Straatsburg

Straatsburg is een mooie stad gelegen in de Franse regio Elzas. Voor een culinaire ervaring ben je in Elzas aan het juiste adres. Straatsburg houdt zich nog niet lang bezig met de veganistische keuken, maar ontwikkelt zich er tegenwoordig enorm in. Bezoek Velicious en Pizz’ arome voor een plantaardige maaltijd.

10. Groningen

Ook Groningen heeft een plekje mogen innemen op de lijst van de 10 leukste steden voor veganisten in Europa. Waar je terecht kunt als veganist? Onder andere Anat en Herbivoor richten zich als restaurants op 100% veganistisch eten. Boodschappen doe je als veganist natuurlijk bij de Vegansuper.

Bodyn

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.