• Menu
  • Menu

Europa’s mooiste thermale baden

Home » Alle artikelen » Lijstjes » Europa’s mooiste thermale baden

Het is ijskoud buiten en vrijwel alles wordt bedekt met een dikke laag sneeuw. De één kun je er zo gelukkig mee maken als een kind in een snoepwinkel en de ander kan nergens anders meer aan denken dan warmte. Even wegdromen aan heerlijk ontspannen in warme wateren? Dit zijn Europa’s mooiste thermale baden.

Tot rust komen in deze baden om zo je lichaam volledig te laten ontspannen, het klinkt voor de meeste warmteliefhebbers als muziek in de oren.

1. Szechenyi in Hongarije

Hongarije staat bekend om haar thermale baden. Met bijna 20 van deze baden is Szechenyi in Boedapest het grootst en meest divers. Je kunt binnen en buiten genieten van de thermale wateren, die ter ontspanning en reiniging van het lichaam dienen. Szechenyi is gebouwd in 1913 en afhankelijk van twee natuurlijke bronnen. Naast de thermale baden zijn er ook sauna’s, stoomcabines, massages en nog meer. Dat klinkt toch heerlijk?

2. De Blue Lagoon in IJsland

Iedereen kent de Blue Lagoon wel. IJsland is een land met allerlei unieke natuurverschijnselen en hoewel dit thermale water door de bevolking zelf is aangelegd, maakt dat de Blue Lagoon niet minder mooi. Het thermale bad ligt in het zuidwesten van IJsland. Oké, het is even koud om richting het water te gaan. Echter, eenmaal aangekomen kun je genieten van een bijzondere ervaring en de warmte natuurlijk.

3. De grotten van Miskolc in Hongarije

Zwemmen door een grottenstelsel en dat in heerlijk warm water, bijzonder toch? De grotten van Miskolc vormen een opmerkelijke locatie voor thermale baden. Hongarije heeft heel wat van deze bronnen, maar in grotten maakt het de ervaring wel net iets unieker. Heb je nog wat spierpijn door intensief bezig te zijn geweest de dag ervoor? De grotten van Miskolc zijn ook geschikt voor het verminderen van deze pijn en het tot rust laten komen van het lichaam.

4. Therme di Saturnia in Italië

Toscane gaat uitstekend samen met het goede leven en genot. Een thermale bron kan dan ook zeker niet ontbreken. Er hangt een sterke zwavelgeur in de lucht van Therme di Saturnia, maar dit blijkt een positief effect te hebben op je luchtwegen. De winter is begonnen en terwijl je nu bibberend naar buiten zit te kijken, had je ook in dit heerlijke bad kunnen liggen. Het water blijkt ook goed te zijn voor je huid en haar.

5. Thermae Bath Spa in Groot-Britannië

Het is dan wel de enige in het land, maar daardoor niet minder fijn. Hoewel het in Groot-Britannië net zo koud en nat is als in Nederland, kun je hier de warmte zeker opzoeken. Op het dak is er een openluchtzwembad te vinden. Thermae Bath Spa ligt in Bath, een plaatsje gelegen aan de rivier Avon. Ook heb je een binnenbad waarin gezwommen kan worden.

6. Pammukale in Turkije

Pamukkale is gelegen in de vallei van de Curuksu rivier. De rotsformaties en het kalkhoudende water dat er langs stroomt, vormt een mooi natuurverschijnsel. De Pamukkale trekt dan ook ieder jaar veel toeristen. Pammukale is ook een stad gelegen in het noorden van Denizli.

Het water zou een positief effect hebben op de huid, de zenuwen en de spieren in het lichaam. Pamukkale werd door de Romeinen gezien als een kuuroord. De warme bronnen zijn rijk aan kalk en door het kalkzout zijn er witte rotsformaties gecreëerd die lijken op besneeuwde rotsen. De thermale bronnen zijn opgenomen op de UNESCO-Werelderfgoedlijst.

Geen moeite met de sneeuw?

Vind jij die witte sneeuwvlokken die naar beneden dwarrelen helemaal geen probleem en zelfs vermakelijk? Geniet er dan nog maar even van.

Bodyn

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *