• Menu
  • Menu

De 10 grootste ergernissen tijdens een trein- of vliegreis

Home » Alle artikelen » Lijstjes » De 10 grootste ergernissen tijdens een trein- of vliegreis

Op vakantie gaan, je kunt je er maanden op verheugen. Het enige is dat je ook een reis naar je bestemming moet maken. De een kiest liever voor een trip met de trein, terwijl de ander juist een sterke voorkeur aan het vliegtuig heeft. Beide vervoersmiddelen hebben een aantal nadelen. Dit zijn de 10 grootste ergernissen tijdens een trein- of vliegreis. Komt het jou bekend voor?

Vaak liggen de dingen waaraan jij je irriteert buiten je macht. De ene keer is het een vervelende passagier en de andere keer iets waar niemand wat aan kan doen. Dit maakt het natuurlijk niet minder vervelend.

10 grootste ergernissen tijdens een trein- of vliegreis

1. Luid pratende mensen

Soms wil je gewoon even rustig genieten van je reis. Alle drukte om je heen vergeten en ontspannen je vakantie alvast beginnen. Helaas vind je bij vrijwel ieder vervoersmiddel wel een aantal mensen die luid praten aan de telefoon of met een medepassagier. Daar gaat je dutje of momentje voor jezelf dan. In zowel de bus als het vliegtuig en de trein vergeten reizigers dat ze niet alleen zijn en praten lekker luid door de ruimte.

2. Overvolle treinen

Iedereen die met het openbaar vervoer reist, heeft er weleens mee te maken gehad. Een overvolle trein is vervelend, maar niet altijd te vermijden. Je zit allemaal tegen elkaar aan geplakt en moet soms de hele rit staan. Je moet vechten voor een fijn plekje. Wie staat, kan zich niet draaien zonder dat andere passagiers daar last van hebben. Als de vele zittende passagiers dan lekker blijven zitten, terwijl minder valide personen moeten staan, wordt de irritatie net iets meer aangesterkt. Gelukkig zijn er nog genoeg die weten hoe het hoort.

3. Vertraging

Vertraging komt regelmatig voor, maar is daardoor zeker niet minder vervelend. Soms duurt het echt uren en begint je vakantie met een klein dompertje. Duurt de vertraging bij een vliegreis langer dan drie uur, dan kun je een claim indienen en zo flinke vergoedingen krijgen. Heb je een overstap gemist, dan kan dat best zuur zijn. Bij zowel een trein- als vliegreis is vertraging een van de grootste ergernissen, ook omdat het vaak buiten iedereens macht is.

4. Schoppen tegen stoelen

Schoppen tegen stoelen is veruit het meest irritante tijdens een trein- of vliegreis. Denk je rustig te relaxen in je stoel, voel je telkens een stoot tegen je rug. Het is heel vervelend als dat meerdere keren gebeurt. Werkt een geïrriteerde blik naar achter niet? Zeg er iets van, want soms hebben de reizigers achter je het simpelweg niet door. Ook vervelend: mensen voor je die hun stoel helemaal op ligstand zetten, waardoor je ruimte nog beperkter wordt!

vliegtuig

5. Stinkende medepassagiers

Onaangename geurtjes gaan hand in hand met openbaar vervoer. Zit je in de trein en kijk je al een beetje op tegen de reis, komt er ook nog eens een stinkende medepassagier naast je zitten. Het zweet is in zijn of haar shirt te zien. Een verhit broodje kaas met boter in een plakkerig boterhamzakje komt uit de tas en het feestje is compleet. Niet te vergeten de vieze lucht die per ongeluk uit het lichaam ontsnapt. Om de medepassagier niet ongemakkelijk te laten voelen of om beleefd te blijven, draai je je hoofd om en ga je subtiel op zoek naar wat frisse lucht. Hopelijk kan er ergens een raampje open en anders is het even doorbijten.

6. Kinderen die niet stil kunnen zijn

Kinderen zijn schattig en lief, maar ook druk. Ze kunnen in de meeste gevallen geen hele reis rustig blijven zitten. Ze zijn enthousiast, moe of nerveus tijdens een trein- of vliegreis. Schreeuwen, huilen of lekker rondlopen is niet ideaal als je toe bent aan een rustige reis. Veel ouders doen hun best deze momenten zo goed mogelijk te begeleiden. Echter, als ze op dat gebied een steekje laten vallen kan de reis voor jou lang duren.

7. Veel te warme of te koude temperatuur

Tijdens de zomermaanden is het vaak bloedheet in de trein. Stap je het rijtuig binnen, dan wordt je overweldigd door een muffe geur. Dit in tegenstelling tot het vliegtuig. Op land is het heerlijk weer. Vlieg je echter hoog in de lucht, dan ben je blij als je iets warms meegenomen hebt. In het vliegtuig ben je eigenlijk nooit goed voorbereid op de temperatuur. De ene keer is het hartstikke benauwd en de andere keer lijkt het alsof de airco op zijn hoogste stand staat. Heb je een zwakke weerstand, dan kan last van de keel wel eens een gevolg zijn van een te harde airco in de trein of het vliegtuig.

8. Te weinig ruimte

Treinen en vliegtuigen willen hun ruimte natuurlijk zo goed mogelijk benutten. Logisch, maar voor sommigen ook een grote ergernis. Je benen zijn te lang of je bent net iets te breed voor de smalle stoelen. Je zit echt opgekropt tegen elkaar. Je spullen kun je nergens kwijt, want dat tafeltje voor je biedt enkel genoeg ruimte voor een kopje koffie en wat eten. Misschien een beetje overdreven, maar op het gebied van ruimte valt heel wat te klagen.

Daarnaast is er vaak ook te weinig ruimte voor je spullen, zoals handbagage. Volle bagagebakken leiden ertoe dat tassen onder de stoel moeten of dat jouw bagage in het bagageruim wordt gedumpt.

vliegtuigmaaltijd

9. Tassen op de stoel

Je ziet het vaak in het openbaar vervoer. Reizigers vinden dat hun tas net zo veel of zelfs meer recht op een plaats heeft als medepassagiers. Als de trein helemaal leeg is, dan is het nog te accepteren. Zie je mensen echter al staan, omdat ze liever niet willen vragen of ze mogen zitten? Dan is het uiterst vervelend. Zet je tas op de grond zodra je ziet dat het drukker wordt. Laat mensen er niet om vragen. Dat is voor veel reizigers namelijk een grote ergernis.

10. De drang om als eerste uit het voertuig te gaan

Het is te begrijpen hoor. Na een lange reis wil je graag het vliegtuig of de trein zo snel mogelijk verlaten. Je hebt lang genoeg gezeten en wil zo snel mogelijk de vakantiebestemming bereiken. Eén dingetje: het maakt niet zo veel uit om met z’n alle in een krap gangpad te staan en elkaar op te jagen. Ga gewoon de stoelen af, want ook qua bagage pakken is het niet praktisch om het pad te versperren. Het zal je verbazen hoeveel sneller je het voertuig uit bent! Dit geldt trouwens ook met instappen. Het vliegtuig vertrekt toch niet nadat de eerste mensen zijn ingestapt. Als jij op tijd bij de gate bent, maar als laatste instapt kun je gewoon nog mee.

Benieuwd naar bijzondere treinreizen?

Je hoeft niet per se een saaie treinreis af te leggen om op je gewenste bestemming te komen. Een reis met dit vervoersmiddel kan namelijk enorm leuk zijn. Begin je vakantie-ervaring al met de trip. Dit zijn de 12 mooiste treinreizen door Europa.

De 12 mooiste treinreizen door Europa

Bodyn

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.