• Menu
  • Menu

7 redenen waarom reizen zo fijn is

Home » Alle artikelen » Lijstjes » 7 redenen waarom reizen zo fijn is

Reizen, we zijn er allemaal gek op! Of het nou dicht bij huis is, of juist ver weg, het ontdekken van de wereld geeft zo’n bijzonder gevoel dat je er gewoon geen genoeg van kunt krijgen. Op social media zie je dagelijks de mooiste foto’s en verhalen voorbij komen die er voor zorgen dat je nog meer van de wereld wilt ontdekken. Ook wij zijn dol op reizen en nog meer nieuwe bestemmingen ontdekken. Daarom vonden we het tijd worden om de 7 redenen op een rijtje te zetten waarom reizen nou zo fijn is. 

Zonnen op de mooiste stranden

bijzondere streken - curacao - strand - lijstjes - reizen

Natuurlijk is reizen niet alleen maar ontdekken en activiteiten ondernemen. Als je op reis bent, ben je ook op zoek naar ontspanning en wil je zeker thuis komen met een lekker bruin kleurtje! Kortom, opzoek naar de mooiste stranden, zonnebrand mee, handdoek onder je arm, zonnebril op je hoofd en relaxen maar. Hoe leuk zijn die foto’s van bruine benen met een prachtig wit zandstrand op de achtergrond? En hoe leuk is het om je vrienden daar achteraf heel erg jaloers mee te maken!

Nieuwe culturen ontdekken

bijzondere streken - thailand - kinderen - lijstjes - reizen

Ze zeggen wel eens dat het ontdekken van nieuwe culturen je leven verrijkt en daar is niks van gelogen. Tijdens jouw reis kom je bijzondere culturen en gebruiken tegen die je af en toe doen verbazen. De vraag die dan vaak bij je op komt is: ‘Hoe kan het dat het bij ons thuis zo anders is?’ Maar juist die bijzondere culturen zorgen er voor dat jij jezelf ook verder kunt ontwikkelen. Sta open voor de lokale gewoontes en respecteer hun gebruiken en religie en laat je verbazen door de culturele verrassingen uit een land.

Lokale specialiteiten testen

bijzondere streken - spanje - jamon - lijstjes - reizen

Ieder land en iedere steek heeft zo zijn eigen specialiteiten, als echte bourgondiër wil je dan ook zoveel mogelijk van die specialiteiten proberen. Stap binnen in de traditionele afgelegen restaurantjes en laat je voorlichten over de specialiteiten van die plaats. Drink lokale wijntjes en biertjes en andere drankjes uit de streek, onder het genot van heerlijke hapjes. Zo was ik ooit in een fantastische wijnbar in Spanje waar je eerst een fles wijn uit de streek kunt kiezen uit de schappen, om die vervolgens te combineren met de beste Jamon Iberico die je ooit hebt geproefd!

Eten op de gekste plekken zorgt voor avontuur

boot - culinaire streken - bijzondere streken

Als je op reis bent eet je op de meest gekke en vooral bijzondere plekken, tenminste als je een beetje lef hebt en open staat voor de lokale bevolking. Ben je op vakantie, dan poppen er op de meest gekke plaatsen eettentjes op en zit je ineens midden aan de snelweg te genieten van een overheerlijke maaltijd. Het zijn niet alleen die gekke plekken die het zo bijzonder maken, maar ook de avonturen die je daarmee beleefd. Raak in gesprek met de locals en sta voor ze open, dan kan het bijvoorbeeld zijn dat je na afloop van jouw dinertje in een verlaten dorpje in Griekenland weggaat met 5 plastic waterflessen gevuld met zelf gestookte wijn als cadeautje van de eigenaar. Of dat een eigenaar van een restaurantje in Thailand jou en je reisgezelschap achterin zijn pick-up vervoerd naar het meest prachtige hotel in de jungle van zijn broer.

De onderwaterwereld is overal anders

bijzondere streken - thailand - onderwaterwereld - lijstjes - reizen

Duiken en snorkelen, twee fantastische bezigheden waar je geen genoeg van kunt krijgen tijdens het reizen. De hele dag in het water liggen dobberen met je snorkel op en het gevoel hebben alsof je jezelf in een levend aquarium bevindt. De onderwaterwereld is overal anders en blijft je keer op keer verbazen. Zijn het bijzondere tropische vissen, of juist niet, het blijft fascinerend om naar te kijken.

Prachtige huizen, tempels, kerken en gebouwen

bijzondere streken - milaan - kerk - lijstjes - reizen

Ieder land doet je opnieuw verbazen over de prachtige architectuur en historische gebouwen. Denk bijvoorbeeld aan ons eerdere artikel over de tempels van Thailand. Het is indrukwekkend om te zien hoe de inwoners jaren geleden met zo weinig hulpmiddelen zo veel moois hebben kunnen bouwen. Het is dan ook heerlijk om door de prachtige straatjes van het oude centrum of door gezellige kleine dorpjes te slenteren.

Het ontdekken van prachtige natuur

bijzondere streken - lanzarote - landschap - lijstjes - reizen

Als echte natuurliefhebber is reizen de ideale oplossing om al het moois van de natuur te ontdekken. Door de diversiteit aan verschillende klimaten op onze wereld heeft ieder land iets anders te bieden. Denk aan tropische regenwouden, uitgestrekte heuvels, sprookjes achtige bossen, ruige kustformaties en prachtige bloemen. Veel landen danken de bijzondere vegetatie aan hun vulkanische oorsprong van jaren geleden, de grond is daardoor of heel vruchtbaar, of juist totaal niet, waardoor het lijkt alsof je jezelf op een maanlandschap bevindt.

Waarom vind jij reizen zo fijn? Kun jij je vinden in de bovenstaande punten of heb jij nog aanvullingen? Kom maar op, want iedereen beleeft reizen op een andere manier!

Florien

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.