• Menu
  • Menu

Kleurrijke patio’s bezoeken tijdens festival in Córdoba

Home » Alle artikelen » Romantische Streken » Kleurrijke patio’s bezoeken tijdens festival in Córdoba

Aan de voet van het Sierra Mondena gebergte in Andalusië ligt de stad Córdoba. Zoals ik al eerder schreef, staat de streek Andalusië garant voor mooie Spaanse steden en dorpjes, met de lekkerste streekproducten en wijnen. Córdoba is een stad die zich uitstekend leent voor een stedentrip of om er een aantal dagen te vertoeven tijdens een rondreis door Spanje. Nog leuker is om deze stad te bezoeken tijdens het festival in Córdoba: ‘Fiesta de los patios’. Tijdens dit festival kun je slenteren door de prachtige straten van de stad, om zo nu en dan een patio binnen te stappen. De patio’s hangen vol met de meest prachtige bloemen in alle soorten, kleuren en maten. 

Córdoba, warmste stad van Europa

Córdoba is niet alleen een mooie stad in Andalusië, het is ook nog eens de warmste stad van Europa! Ieder jaar zie je de temperatuur voor een aantal maanden stijgen naar zo’n 35 graden. Naast veel andere grote steden in Spanje kent ook Córdoba een lange historie. Zo is de stad naast de warmste stad van Europa, in de 10e eeuw ook de grootste stad van Europa geweest. Veel verschillende volkeren hebben de stad veroverd en bewoond en dat zie je terug in de verschillende bouwstijlen en historische monumenten in de stad. Bij een bezoek aan de stad mag je dan ook zeker de Mezquita niet overslaan, dit is de op twee na grootste moskeeën van de wereld. De bouw van de moskee is gestart rond 785 en is daarna door verschillende bevolkingsgroepen afgebouwd. Naast de moskee zijn er nog veel meer bezienswaardigheden die je niet mag missen in de stad. Slenter uren door de gezellige straatjes en kijk vooral je ogen uit!

Lees meer over Andalusië in: Granada, een veelzijdige stad met een bijzondere historie

1 - festival in córdoba - romantische streken - straatje - bloemen

Fiesta de los patios

Eén keer per jaar wordt er in Córdoba ‘Fiesta de los patios‘ georganiseerd. Tijdens dit festival in Córdoba stellen bewoners in het oude centrum hun patio open voor publiek en kun je deze tegen een kleine vergoeding bezoeken. Je hebt de mogelijkheid om de patio’s op eigen gelegenheid te bewonderen, maar je kunt er ook voor kiezen om de tour met een gids te doen. Tijdens het festival zijn er verschillende shows waar de Flamenco wordt gedanst die je kunt bezoeken. Neem zo nu en dan even pauze en strijk neer op de gezellige terrasjes om van de lokale tapas en Montilla Moriles wijn te genieten.

Al wandelend door de straten op weg naar de volgende patio, hoor je de klanken van de Flamenco op de achtergrond en ruik je de heerlijke zoete bloemengeur. De patio’s staan stuk voor stuk vol potten met geraniums en andere bloemensoorten. Ook de muren zijn volgehangen met potten met planten, de één nog mooier, groter en kleurrijker dan de ander. Iedere patio die je binnen loopt is anders, maar één ding hebben ze allemaal gemeen en dat is de romantische sfeer die er hangt. Je wordt door iedere eigenaar op de hartelijke Spaanse manier ontvangen en dat in combinatie met alles, zorgt voor een onvergetelijke ervaring.

6 - festival in córdoba - romantische streken - straatje - bloemen

Het festival duurt slechts één week, maar gelukkig kun je ook buiten het festival om de patio’s te bezoeken. Je hebt van april tot juni iedere vrijdag, zaterdag en zondag de mogelijkheid om de patio’s te bezoeken. Klik hier voor een kaart met de routes van het festival. De onderstaande foto’s zijn niet tijdens de festivalweek genomen, maar zoals je kunt zien zijn de patio’s nog prachtig in bloei.

9 - festival in córdoba - romantische streken - straatje - bloemen2 - festival in córdoba - romantische streken - straatje - bloemen- festival in córdoba - romantische streken - straatje - bloemen5 - festival in córdoba - romantische streken - straatje - bloemen10 - festival in córdoba - romantische streken - straatje - bloemen12 - festival in córdoba - romantische streken - straatje - bloemen14 - festival in córdoba - romantische streken - straatje - bloemen4 - festival in córdoba - romantische streken - straatje - bloemen3 - festival in córdoba - romantische streken - straatje - bloemen8 - festival in córdoba - romantische streken - straatje - bloemen13 - festival in córdoba - romantische streken - straatje - bloemen7 - festival in córdoba - romantische streken - straatje - bloemen11 - festival in córdoba - romantische streken - straatje - bloemen

Florien

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.