• Menu
  • Menu
Home » Alle artikelen » Romantische Streken » Venetië bezoeken in oktober is een perfecte periode

Venetië bezoeken in oktober is een perfecte periode

Afgelopen jaar ben ik op bezoek geweest in één van de bekendste steden van Italië, namelijk Venetië. Het typisch Italiaanse stadje staat bij veel Nederlanders bekend om de bootjes, aparte maskers en het St. Marcoplein. Het is de stad waar menig liefdeskoppel een bezoekje brengt en de echte reislustige mensen bezoeken Venetië, omdat de stad onderdeel van de drie V’s is, namelijk Verona, Vicenza en Venetië. 

De reden waarom ik een bezoek heb gebracht aan deze prachtige stad heeft te maken met mijn grote liefde voor Italië. Nog even in oktober richting het land waar de lekkerste wijnen geschonken worden, er ’s middags al heerlijke anti-pasti geserveerd wordt en waar je de beste koffie en cappuccino ter wereld kan bestellen voor maar €1,-. De perfecte stad om nog even de knop op nul te zetten en te genieten van een welverdiende midweek vakantie.

Oktober perfecte periode

De drukste periodes in Venetië zijn de zomermaanden waarin het grootste gedeelte van Europa vakantie viert. Hierbij moet je denken aan de maanden juli en augustus. In deze periode bevindt Italië zich in de warmste periode van het jaar en daarom besloot ik om mijn bezoek aan Venetië in oktober te plannen. Het voordeel is dat het een stuk rustiger is en de temperatuur rond de 20 graden schommelt. Ideaal, want de snikhete straatjes van Venetië hebben niet mij voorkeur.

Venetië - Bijzonderestreken.nl II

The Italian job

Ja wie kent de film niet. The Italian job, waarbij de stad Venetië wordt overspoeld met racende Mini Coopers en waarbij de stad geweldige publiciteit heeft gekregen. Een film waar ik menig maal aan gedacht heb toen ik door de smalle straatjes van de stad liep. Bij aankomst in Venetië merk je dan ook direct dat de stad een lange geschiedenis kent. De kanalen zijn omringd met statige gebouwen afgewisseld met typisch ouderwetse Italiaanse huisjes, waar je overigens in deze tijd de hoofdprijs voor betaald. De perfecte setting voor een geweldige film die wereldwijd honderduizenden keer bekeken is.

Uiteraard kwam ik niet daarvoor richting Venetië, want het is en blijft een stad die je eens in je leven bezocht moet hebben. Uiteraard is het er erg toeristisch en moet je oppassen dat je niet beroofd wordt in het gedrang in de straatjes en op de bruggetjes, maar de stad zelf is echt fantastisch.

Venetië - Bijzonderestreken.nl I

Tips voor Venetië

  • Loop eens in de zijstraatjes en ga eens op zoek naar een wat meer afgelegen restaurantje. Iets minder toeristisch en in veel gevallen wordt je overspoeld door de prachtige Italiaanse cultuur
  • Wil je een tocht in een ‘Gondola’? Onderhandel goed over de prijs, want daar zijn de gondeliers gevoelig voor
  • Ben je in Venetië? Bezoek dan ook Verona en Vicenza. Deze steden liggen op een paar uur rijden van elkaar en hebben alle drie zo zijn eigen charme. Typisch Italiaans!
  • Bezoek het St. Marcoplein en verbaas je over de enorme hoeveelheid aan duiven. Het is het centrale plein van Venetië en geeft je toegang tot de St. Marco kathedraal
  • Ben je vrij in het kiezen van de periode, bezoek het stadje als het niet zo warm is. September en oktober zijn perfecte maanden om de stad van de liefde te bezoeken
  • Ben je dol op shoppen? Dan kun jij je hier helemaal uitleven, want er zijn winkels genoeg in de straatjes van Venetië

Bekijk de onderstaande video die ik gemaakt heb tijdens mijn vakantie in Venetië.

Frank

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.