• Menu
  • Menu

Venetië, wat ben je mooi!

Home » Alle artikelen » Romantische Streken » Venetië, wat ben je mooi!

Het ‘normale’ leven kan bijzonder genoeg zijn voor een vakantie. Je hoeft niet altijd toeters en bellen toe te voegen om een reis bijzonder en aangenaam te maken. Juist niet zelfs, want de schoonheid van een bestemming vind je in de lokale specialiteiten. Dit geldt ook voor de Italiaanse stad Venetië.

Dagelijkse bezigheden, architectuur en cultuur vormen alles wat je nodig hebt om een vakantie te laten slagen. Venetië is zonder alle overbodige elementen al bijzonder genoeg.

Waarom Venetië?

Ben je op zoek naar een stedentrip met karakter, dan is Venetië er zeker één om in de gaten te houden. Marmeren paleizen, sprookjesachtige bruggetjes en smalle straatjes vormen de hedendaagse bekendheid van de Italiaanse stad. De architectuur is een onmisbaar element in de schoonheid van deze plaats. Straten dienen dagelijks als atelier voor kunstenaars en als podium voor artiesten. Kanalen worden gevuld met romantische bootjes, bestuurd door de lokale bevolking.

Kerken en monumenten laten de godsdienst sterk aanwezig zijn in Venetië. Bezoek bezienswaardigheden, struin door de pittoreske straatjes en ga shoppen in populaire winkelstraten. Neem een kijkje in de lokale keuken. Drink heerlijke wijnen of kopjes koffie. Proef typisch Italiaanse gerechten en geniet van kwalitatieve desserts. In een wereld van dagelijkse veranderingen weet deze stad haar eeuwenoude invloeden nog steeds in een opvallend daglicht te zetten. Venetië is een populaire vakantiebestemming. In de maanden juli en augustus kan het dan ook druk worden. Houd hier rekening mee.

Ook bijzonder: Verona

De stad van Romeo en Julia, één van de drie V’s in Italië, wil je ook zeker een bezoek brengen. Lees meer over Verona in het onderstaande bericht.

Opera, Romeo & Julia en heerlijk genieten in Verona

Bodyn

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.