• Menu
  • Menu

5 heerlijke herfstvakantie bestemmingen in Europa

Home » Alle artikelen » Strandstreken » 5 heerlijke herfstvakantie bestemmingen in Europa

Het wordt kouder in Nederland en niet iedereen is daar voorstander van. Het liefste zien sommige mensen het hele jaar de zon en zoeken dan ook in de herfstperiode graag een vakantiebestemming uit waar de temperatuur boven de 25 graden ligt en waar de kans op zonneschijn erg groot is. Om jullie een handje te helpen hebben wij de top 6 herfstvakantie bestemmingen in Europa op een rij gezet. Waar ga jij heen deze maand?

Top 6 herfstvakantie bestemmingen zijn:

1. Gran Canaria

Ben je op zoek naar heerlijk weer en een temperatuur die schommelt tussen de 26 en 30 graden? Ga naar Gran Canaria in de herfstperiode. Er zijn hier heerlijke strandbestemmingen waar je samen met de kids heerlijk kunt vertoeven. Let er wel op dat het er in de herfstvakantie erg druk kan zijn. Gran Canaria behoort tot de Canarische Eilanden en is een van de populairste badplaatsen. Op het eiland is het bijna het hele jaar heerlijk weer en daarnaast zijn de bijzondere plekken op het eiland zeker het bezoeken waard.

gran-canaria

2. Kos

Heerlijk aan de Griekse salade en genieten van warme weersomstandigheden? Ja, dan kun je nu alvast je vakantie naar KOS boeken, want dit eiland heeft het allemaal. Waar het in juli en augustus vaak veel te warm is voor een grote doelgroep, heb je in de herfst perfecte weersomstandigheden. Het kwik ligt heel vaak nog boven de 30 graden, maar ligt gemiddeld gedurende deze maand op 27 graden. Wat wil je nog meer?

kos

3. Tenerife

Ook Tenerife behoort net als Gran Canaria tot de Canarische Eilanden. Met circa 5 uur vliegen ben je op dit eiland en bevind je je direct in het subtropische klimaat. Dit eiland is het grootste eiland van de Canarische Eilanden en ligt ten westen van Marokko. De vulkanische achtergrond van het eiland zie je direct terug in de omgeving en vanwege de hoge bergtoppen zie je in de winter regelmatig sneeuw liggen. Er komen elk jaar circa vier miljoen toeristen naar het eiland toe en hiermee is het een van de populairste vakantiebestemmingen van Europa.

Tenerife

4. Kreta

In vergelijking met Kos ligt in Kreta de temperatuur iets lager, maar is nog steeds prima te doen. Gemiddelde temperatuur hier is 22 graden en de temperatuur van het water is nog ideaal om even lekker af te koelen. Kreta zorgt voor een scheiding tussen de Egeïsche zee en de LIgische zee. Hiermee zijn zij de grens tussen Europa en Afrika. Het eiland staat voornamelijk bekend om de prachtige kloven, mooie kliffen en imposante bergen. Uiteraard zijn hier ook de prachtige witte zandstranden een genot voor het oog.

westen-van-kreta

5. Rhodos

Rhodos is een heerlijke plek om heen te gaan in de oktober maand. Het prachtige Lindos is bij veel toeristen een populaire plek om heen te gaan vanwege de rijke geschiedenis. Het eiland Rhodos ligt in het zuidoosten van de Egeïsche zee en is het vier na grootste eiland van Griekenland. Ga daarnaast eens naar Rhodos stad, de hoofdstad van het eiland. De prachtige havens, heerlijke eten en mooie stranden zijn zeker het bezoeken waard.

rhodos-i

Heb jij nog een andere bestemming op je lijstje staan in oktober? Laat het ons weten, want wij zijn uiteraard benieuwd naar jullie mening over de perfecte herfstvakantie bestemmingen.

Frank

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.