• Menu
  • Menu
Home » Alle artikelen » Strandstreken » De betoverende onderwaterwereld van Koh Tao

De betoverende onderwaterwereld van Koh Tao

Thailand is een land waar ik direct verliefd op ben geworden toen ik het voor het eerst bezocht. Het land van de glimlach heeft op zoveel vlakken zoveel moois en bijzonders te bieden dat een bezoek aan dit land zeker aan te raden is. Tijdens mijn tweede reis heb ik het eiland Koh Tao bezocht, dé plek voor duikliefhebbers. Je kunt op Koh Tao echt je hart ophalen onderwater tijdens het duiken of snorkelen, want de onderwaterwereld is er echt prachtig. Als echte liefhebber wil ik je daar dan ook graag iets meer over vertellen.

Koh Tao is een eiland in de Golf van Thailand vlakbij de eilanden Koh Phangan en Koh Samui. Op het eiland bevinden zich genoeg duikscholen met PADI duikcursussen voor ieder niveau tegen een aantrekkelijke prijs. Ook met een duikbrevet zijn er veel mogelijkheden, zo kun je bijvoorbeeld met een gids op stap die je alle mooie onderwaterplekjes van het eiland laat zien. Onder water kom je veel verschillende soorten vissen tegen, waardoor het lijkt alsof je in een levend aquarium zwemt en met een beetje mazzel kom je zelfs een walvishaai tegen!

Op Koh Tao kun je op diverse plekken fantastisch snorkelen en duiken. De diversiteit aan vissen is erg groot en je komt ze dan ook in alle kleuren, soorten en maten tegen. Een snorkel mee nemen is dan ook een absolute must, ik kan je vertellen dat ik uren in het water heb gedreven op zoek naar nog meer moois. Er zwemmen ook een aantal kleine, ongevaarlijke haaien. Ze kijken je kwaadaardig aan, maar in werkelijkheid doen ze je helemaal niks en geeft het toch best wel een kick om er eentje tegen te komen. Een andere vis die wel voor wat schade aan je flippers kan zorgen is de Triggerfish. Het is een joekel van een beest om te zien, met scherpe tandjes, omdat de vis koraal eet. Tijdens de paartijd zijn ze wat agressiever omdat ze dan hun eitjes bewaken. Laat de vissen daarom altijd met rust en jaag ze vooral niet op.

Het koraal is prachtig om te zien en ook hierin zijn er veel verschillende soorten, kleuren en maten te ontdekken. Natuurlijk is het verleidelijk om er aan te komen en een stukje af te breken voor thuis. Doe dit in geen geval, want hiermee maak je niet alleen het koraal kapot, maar ook het territorium van de vissen. Op veel plekken is het koraal prachtig om te zien, toch zijn er helaas ook plekken waar het totaal is verwoest door dynamiet vissen in het verleden. In het bovenstaande filmpje zie je een fragment van zo’n plek. Het is schokkend om te zien dat het koraal helemaal is plat geblazen. Gelukkig groeit er hier en daar ook weer wat koraal terug en weten ook de vissen deze plekken toch weer te vinden.

Uiteraard valt er nog veel meer te beleven op Koh Tao, maar voor nu eerst de onderwaterwereld. Zie hier een aantal foto’s.

Schermafbeelding 2016-03-30 om 13.53.15
Echt een top locatie om te duiken!
koraal thailand
Onder water zie je veel koraal en prachtige vissen!
haai thailand
Als je goed kijkt zie je links een haai
vis thailand
Vissen in de mooiste kleuren
vissen
Heel veel vissen!
koraal Thailand
Prachtig koraal

 

Florien

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.