• Menu
  • Menu

Snorkelen op Koh Nang Yuan is fantastisch!

Home » Alle artikelen » Strandstreken » Snorkelen op Koh Nang Yuan is fantastisch!

Het land van de glimlach, Thailand, heeft voor een vakantie heel veel te bieden. Het is een land vol prachtige kleuren, vriendelijke mensen, heerlijk eten, bijzondere steden, een prachtige onderwaterwereld en heerlijke stranden. Langs de kust van Thailand liggen veel eilanden met elk hun eigen specialiteiten en bijzonderheden. Rondom die eilanden liggen weer allemaal kleine onbewoonde eilanden waar je in de meeste gevallen met een bootje naartoe gebracht kunt worden om een dagje te gaan snorkelen. Vandaag nemen we je mee naar het eiland Koh Nang Yuan, vlakbij de kust van Koh Tao, want snorkelen op Koh Nang Yuan is namelijk echt fantastisch!

Koh Tao is het snorkel- en duikeiland

Het eiland Koh Tao staat bekend als het eiland waar je naar toe moet gaan om te duiken of snorkelen. Veel liefhebbers trekken jaarlijks naar Koh Tao om daar hun PADI te halen en de prachtige onderwaterwereld te ontdekken. Ook voor niet duikers is het een eiland waar je heerlijk kunt vertoeven. Wel wil ik je aanraden om zeker een keer je snorkelset mee naar het strand te nemen, want alleen het snorkelen is daar al super! Op het eiland kom je veel duikscholen tegen waar je voor een aantrekkelijk bedrag een proefduik kunt maken of zelfs je PADI duikbrevet kunt halen.

4 snorkelen op koh nang yuan - strand streken - bijzondere streken

Snorkelen op Koh Nang Yuan

Rondom Koh Tao liggen een aantal kleine (onbewoonde) eilandjes. Vanaf het eiland zijn er genoeg bootjes die je naar één van de eilanden brengen voor een hele fijne snorkelervaring. Één van die eilandjes rondom de kust van Koh Tao is Koh Nagn Yuan. Door velen wordt dit één van de mooiste eilandjes van Thailand genoemd, en als we Joep, degene die de foto’s heeft gemaakt, mogen geloven, is daar niks van gelogen! Het eilandje ligt vlakbij de kust van Koh Tao en bestaat uit drie kleine eilanden die met zand met elkaar zijn verbonden. Je kunt het eiland het makkelijkst bereiken met een snorkeltour of met de longtailboot.

5 snorkelen op koh nang yuan - strand streken - bijzondere streken

Het water rondom het eiland is prachtig helder en is het huis voor ontelbaar veel bijzondere vissen en koraal. Als je hierin zwemt, dan heb je het gevoel alsof je je in een levend aquarium bevindt. Naast snorkelen, zwemmen of lekker luieren op het strand kun je ook het eiland gaan ontdekken. Beklim de berg en ga naar het uitzichtpunt. Vanaf daar kun je van bovenaf prachtige foto’s maken van het eiland en het uitzicht. Heb je trek gekregen van al het snorkelen, dan kun je op het eiland iets eten, er zijn namelijk twee restaurantjes. Geniet met een verse kokosnoot in je hand van dit heerlijke eiland in Thailand.

3 snorkelen op koh nang yuan - strand streken - bijzondere streken
1 snorkelen op koh nang yuan - strand streken - bijzondere streken
2 snorkelen op koh nang yuan - strand streken - bijzondere streken

 

 

Florien

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.