• Menu
  • Menu

De 7 gevaarlijkste stranden ter wereld

Home » Alle artikelen » Strandstreken » De 7 gevaarlijkste stranden ter wereld

Over de hele wereld vind je bijzondere paradijselijke stranden. Hagelwit zand, helderblauw water en tropische vissen. Prachtige stranden waar je uren kunt luieren in het zonnetje, of waar je lekker kunt dobberen op je luchtbed. Klinkt fantastisch, maar heb je er wel eens aan gedacht dat een aantal van deze paradijselijke stranden ook serieuze gevaren kennen? Sterke stromingen, dodelijke dieren of vervuiling. Dit zijn de 7 gevaarlijkste stranden ter wereld.

De 7 gevaarlijkste stranden ter wereld

Moeder natuur heeft een aantal prachtige paradijsjes gecreëerd op onze aardbol. Toch zijn niet al die paradijsjes zo paradijselijk als dat ze eruit zien. Wat bovenwater een droomstrand kan zijn, kan onderwater veel gevaren bevatten. Daarom vandaag de 7 gevaarlijkste stranden ter wereld.

1. Playa Zipolite – Mexico

Dit strand behoort niet alleen tot één van de mooiste stranden ter wereld, maar ook tot de gevaarlijkste. Hier heb je geen gevaarlijke dieren die de onderwaterwereld domineren, maar gevaarlijke sterke stromingen. Vanwege de schoonheid van het strand bezoeken jaarlijks veel mensen dit strand. Het water oogt aantrekkelijk, maar tegen de hogen golven en sterke stroming is zelfs de beste zwemmer niet opgewassen. Jaarlijks overlijden er veel mensen in de wateren van Playa Zipolite. Met dank aan de oprichting van een speciaal lifeguard team is dit aantal gelukkig teruggedrongen.

2. Kaapstad – Zuid-Afrika

De wateren rondom Kaapstad staan bekend om de grote scholen witte haaien die hier de wateren trotseren.  Even rustig een duik nemen is er hier niet bij. Tegenwoordig is het een grote toeristische attractie geworden om in een speciale kooi te zwemmen met deze dodelijke monsters. Zou jij het aandurven?

9 bijzondere streken - stedentrip - kaapstad - afrika - bijzondere streken - vakantiedeals

3. Florida – Verenigde Staten

Het zeewater rondom Florida is de leefomgeving voor honderden haaien. Vooral het afgelopen jaar zijn hier veel aanvallen van haaien geweest. Kijk dus goed uit als je met je luchtbed in het water dobbert of er geen grijze vin rondjes om je heen zwemt. Ben je op Smyrna Beach en is er slecht weer op komst? Dan kun je je maar beter uit de voeten maken, want naast de haai aanvallen staat dit strand ook bekend om de blikseminslag.

4. Bikini Atoll – US Marshall eilanden

Alleen de naam van het eiland doet je al denken aan lekker luieren op het strand in je bikini. Helaas kun je dit strand dan toch echt het beste overslaan. In totaal zijn er meer dan 1000 eilanden die behoren tot de Marshalleilanden. Eén daarvan is net na de Tweede Wereldoorlog, in de jaren 50, gebruikt als proefplek voor atoombommen. Meer dan 20 bommen zijn in ruim 12 jaar tijd afgegaan rondom het eiland. Het strand heeft nog steeds een sterke radioactieve straling. Het eiland staat op de UNESCO-Werelderfgoedlijst, is populair als duikbestemming en heeft heel veel haaien in het water rondom. Zou jij hier nog steeds een bezoek aan willen brengen?

5. Copacabana – Brazilië

In Copacabana vind je een mooi strand met een lengte van zo’n 4 kilometer. Hier is het niet de natuur die ervoor zorgt dat het niet veilig is op het strand, maar de bevolking die er woont. De criminaliteit is in deze regio erg hoog, dus neem geen waardevolle spullen mee naar het strand als je van plan bent om te gaan zwemmen.

6. Cable Beach – Australië

In Broome vind je het prachtige Cable Beach. Hagelwitte zandstranden met turquoise water en prachtige kliffen op de achtergrond. Cable Beach is de plek om te genieten van een romantische zonsondergang op het zand of op de rug van een dromedaris. Klinkt allemaal heel romantisch, tot dat je weet wat voor gevaar er hier op de loer ligt. Dit strand heeft namelijk heel veel krokodillen, dus rustig zitten met je lief is er niet helemaal bij.

krokodil tui gambia - 7 gevaarlijkste stranden ter wereld

7. Fraser Island – Australië

Kwallen, kwallen en nog eens kwallen. De wateren van de kilometerslange hagelwitte stranden van Fraser Island in Australië worden gedomineerd door deze glibberige giftige beestjes. Als je een bezoek brengt aan Australië, dan is het echt een aanrader om dit prachtige zandeiland te bezoeken. Prachtige natuur, tropisch regenwoud en hagelwit zand. Let goed op de waarschuwingen, want je zult niet de eerste zijn met een nare kwallenbeet!

Fraser Island Australie III

Ook interessant: De mooiste eilanden ter wereld

De 10 mooiste eilanden ter wereld

Florien

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.