• Menu
  • Menu

Surfen op Lanzarote: zo ziet het eruit

Home » Alle artikelen » Strandstreken » Surfen op Lanzarote: zo ziet het eruit

Wie aan Lanzarote denkt, denkt vaak aan vakantiegangers die wekenlang op strandbedjes genieten van de warme zon aan hun all-inclusive hotel. Maar kijk even verder en ontdek de diversiteit aan spots op het eiland. Sanne de Jong, bekend free skiester en eigenaresse van Chicky Clinics, ging eind mei met een aantal vrouwen naar het eiland Lanzarote om daar te surfen. Surfen op Lanzarote: zo ziet het eruit!

Sanne de Jong is een bekend skiester, maar ruilt haar wintersportspullen tijdens de zomermaanden in voor een surfboard. Samen met Martine Geijsels gingen Sanne en 7 andere vrouwen surfen op het prachtige eiland Lanzarote. De week stond in het teken gezelligheid, ontwikkeling, sport en ontspanning.

 

Foto: Marjolein van der Laan

Sanne de Jong en Chicky Clinics

Sanne de Jong is de oprichter van Chicky Clinics en probeert met haar bedrijf vrouwen enthousiast te maken voor extreme sporten. Sinds 2009 worden er sportieve trips georganiseerd en je raadt het al, dit is alleen voor vrouwen. In de winter zoekt Sanne de witte bergen op met ski’s en ’s zomers ruilt ze deze in voor ruige golven en een turfboard. De trips zijn voor zowel beginnende als vergevorderde skiërs of surfers. Het gaat tijdens deze reisjes om de persoonlijke ontwikkeling in sport. Tijdens deze Surf Coaching Trip werd met behulp van de doorgewinterde surfster Martine Geijsels het niveau van gevorderde surfers naar een nieuw level gebracht.

Lanzarote is het Hawaii van Europa

Lanzarote is 1 van de Canarische eilanden dat behoort tot Spanje en hoewel veel vakantiegangers hiernaartoe gaan voor de rust en ontspanning, komen surfliefhebbers ook zonder moeite aan hun trekken op dit eiland. Lanzarote ligt namelijk in de Atlantische oceaan ten westen van Marokko, wat het een gunstige ligging maakt om te surfen. Het eiland is enerzijds gevuld met gigantische hotels, toeristische hotspots en vele restaurants en anderzijds met een afgelegen, rustgevende natuur en kleine witte dorpjes die een verlaten indruk achterlaten.

Foto: Marjolein van der Laan
Foto: Marjolein van der Laan

Verblijf op Famara

Sanne de Jong en de andere vrouwen verblijven op Famara, een klein vissersdorpje in het westen van Lanzarote, dat beschikt over een aantal restaurants en 1 supermarkt. Er zijn verschillende kleine reef breaks en een grote beachbreak met een hooggebergte dat vanuit de zee omhoog rijst op Famara. De eerste paar dagen gaat de groep naar de ‘home’ break van Famara. Zo komt iedereen rustig in en kijkt Martine naar het niveau van de groep. Een combinatie van shortboarders en longboarders maakt de groep een leuke mix. Iedereen krijgt tips en heeft dus een doel om naartoe te werken. Surfen op Famara is geweldig. Vanuit de line-up heb je een geweldig uitzicht over de baai met haar imposante bergen op de achtergrond.

Foto: Marjolein van der Laan

Surfen bij het dorpje La Santa

La Santa is een dorpje aan de westkust van Lanzarote. Na wat rondvragen aan de locals, die ieder weer iets anders vertellen, gaat de groep meiden naar de westkust. Hier vind je verschillende breaks, waaronder de Morre Negro en The Slab. Tot grote verbazing is de surfspot helemaal leeg. Hierdoor is het een girls only spot geworden. Hoewel de twee breaks aan de buitenkant niet ideaal lopen, is de middelste break goed te doen. Iedereen pakt meerdere golven en heeft veel plezier. Achteraf kwam dit door een nationale feestdag.

Tijdens het surfen wordt iedereen gefilmd en worden er foto’s gemaakt. De beelden worden besproken en iedereen neemt de tips van harte. Naast surfen als sportieve activiteit doen de vrouwen ook iedere ochtend aan yoga.

Foto: Marjolein van der Laan
Foto: Marjolein van der Laan

De baai van Arrieta

Na een paar dagen komen de golven binnen aan de oostkant van Lanzarote. De groep vrouwen gaat met de surfboards op het dak van de auto richting het plaatsje Arrieta. De wind waait ontzettend vanuit het westen en dat maakt de baai van Arrieta een geschikte surfplek. Aan de baai bevindt zich een beach break en een enorme point break die gevormd wordt door een groot stuk beton. Hoe langer de vrouwen op het surfboard staan, hoe meer surfers het water inkomen om dezelfde sport te beoefenen. Er is genoeg ruimte voor iedereen. Aan de baai van Arrieta is een kleine boulevard te vinden. Hier kan heerlijk wat gegeten en gedronken worden.

Iedereen volgt de surftips goed op en tijdens de laatste coaching sessie wordt iedereen apart het water ingestuurd met een persoonlijk doel. De focus ligt op 1 ding, waardoor het doel daadwerkelijk behaald wordt. Na een dag lang surfen gaan de vrouwen vermoeid, maar tevreden richting het pittoreske dorpje Teguise. De witte huisjes, idyllische straatjes en fijne sfeer zijn een bezoek zeker waard.

Foto: Marjolein van der Laan
Foto: Marjolein van der Laan

Lanzarote is een toplocatie om te surfen

Een leerzame en gezellige week vol sport, ontwikkeling en genieten was het op Lanzarote. Er kan hier veel geleerd worden en voor zowel beginnend als vergevorderd surfer vind je hier genoeg uitdaging. Doordat Lanzarote een eiland is, is er altijd wel 1 spot waar je surfen kan. Al met al, Lanzarote is een toplocatie om te surfen.

Foto: Marjolein van der Laan
Foto: Marjolein van der Laan

Lees ook: surfen en genieten in Sri Lanka

Bodyn

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.