• Menu
  • Menu

Prachtige foto’s van het grootste zandeiland ter wereld

Home » Alle artikelen » Strandstreken » Prachtige foto’s van het grootste zandeiland ter wereld

Ooit wel eens gehoord van Fraser Island? Bij de echte reizigers is het een veelbezochte spot en staat het bekend om het feit dat dit het grootste zandeiland ter wereld is. We hebben het dan ook niet zomaar over een plek, want bij het zien van de onderstaande foto’s kun je gerust zeggen dat dit daarnaast ook nog eens een van de mooiste eilanden ter wereld is. Kraakhelder water, witte stranden die aangevuld worden met het prachtige contrast van de groene planten en bomen. Ja lieve mensen, ben je in Australië, dan moet deze spot op je lijstje toegevoegd worden!

Grootste zandeiland ter wereld

Australië is rijk aan prachtige eilanden waar de temperatuur heerlijk is en de stranden adembenemend mooi zijn. Fraser Island is bijzonder omdat dit alles heeft wat een eiland moet bevatten en is daarnaast ook nog eens het grootste zandeiland ter wereld. Met een lengte van 122 km en de breedte die wisselt van 5 tot 25 km staat dit eiland in vele boekjes en brochures. Fraser Island ligt aan de oostkust van Australië en is onderdeel van de staat Queensland. Wil je tot rust komen of er even lekker op uit? Het tropische klimaat zorgt voor heerlijke weersomstandigheden en het afwisselende landschap zorgt voor veel mogelijkheden om de benen te strekken. Zo heb je hier meerdere tropische regenwouden, eucalyptusbossen en daarnaast heeft het de beschikking over meerdere gebieden waar het duinlandschap overheerst.

Fraser Island Australie III

De Geschiedenis van Fraser Island

Uiteraard kent dit eiland een rijke historie, want archeologen geven aan dat er tekenen zijn dat er minstens 5.000 jaar geleden al voet al wal is gezet op dit bijzondere eiland. Waarschijnlijk gaat dit zelfs nog veel verder, want de Aborigines (de eerste menselijke bewoners van het Australische continent) zijn volgens de geschiedenis 50.000 jaar geleden voor het eerst aan land gekomen in Australië. Waar komt de naam Fraser Island dan vandaan? Achter deze naam zitten de Europeanen die daar rond 1800 aankomen en niet meer wegkomen. Er ontstond een agressieve sfeer tussen de Aborigines en de Europeanen waarbij veel slachtoffers vielen. Toch overleefden een aantal Europeanen de gevechten, waarvan ook de vrouw van een van de schippers van de schepen, namelijk Eliza Fraser. Sinds toen heeft het eiland de naam gekregen Fraser Island. Een mooi verhaal waar de Europeanen aan meegeholpen hebben!

Bekijk de onderstaande foto’s die afgelopen maanden gemaakt zijn op dit prachtige en vooral veelzijdige eiland. Let er wel op dat het eiland niet de beschikking heeft over grote hotels en resorts. Je kunt er prima kamperen, maar let er wel op dat je de beschikking moet hebben over een kampeerpas.Fraser Island Australie I

Fraser Island Australie II
Fraser Island Australie V
Fraser Island Australie VI
Fraser Island Australie
Lake Mckenzie

Tips voor het bezoeken van Fraser Island

  • Ben je dol op kamperen? Koop een kampeerpas op het eiland en bekijk ‘s avonds de prachtige sterrenhemel op Fraser Island
  • Ga naar Lake mckenzie. Dit is namelijk het mooiste meer met het helderste water en het witste zand.
  • Het eiland staat bekend om de wilde honden, ook wel Dingo’s genoemd. Kom er niet te dicht bij, want de verhalen gaan dat ze mensen vermoorden (fabeltje of echt?). Zie de foto hieronder waar je een Dingo in de verte ziet liggen.
  • Maak een prachtige wandeling op het eiland en geniet van de verschillende soorten landschappen
Fraser Island Australie IV
De wilde honden op het eiland, genaamd Dingo’s

Als de vrouw van de schipper Eliza Fraser net zo mooi was als het eiland, dan had ik het wel geweten. Wat een prachtige foto’s en zeg nou zelf, hier zie jij jezelf toch ook wel vakantie vieren? De bovenstaande foto’s zijn genomen door Amber die hier afgelopen maand op reis was voor een paar maanden!

Frank

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.