• Menu
  • Menu

Als een piraat op Klein Curaçao

Home » Alle artikelen » Strandstreken » Als een piraat op Klein Curaçao

The Pirates of the Carribean is altijd mijn favoriete filmreeks geweest en het is dan ook altijd een droom geweest om de eilanden in dit gebied te bezoeken. Een tijdje terug heb ik dan eindelijk Curaçao bezocht, een heerlijk tropisch eiland in het Caribisch gebied. Niet dat Curaçao voorkomt in de films, maar het onbewoonde Klein Curaçao geeft zeker het piratengevoel.

Klein Curaçao vind je op zo’n 25 km van het zuidoostelijke punt van Curaçao. Het is een onbewoond eiland wat overigens niet altijd zo is geweest. Vroeger werd het eiland bewoond door vissers en zag het eiland er een stuk groener en begroeider uit.  Dit verschil heeft te maken met het feit dat er in het verleden veel vogels aanwezig waren op het eiland. De vogels produceerden logischerwijs uitwerpselen die in reactie met de bodem voor een grote hoeveelheid fosfaat zorgden. Vroeger was dit een zeer populair product waar de Englese mijningenieur wel kansen in zag en het hele eiland bijna fosfaatvrij maakte. Door het winnen van het fosfaat is het eiland enkele meters lager komen te liggen zonder begroeiing. Gelukkig is er inmiddels door verschillende opgezette projecten weer groen terug te vinden op het eiland alleen zijn de volgens jammer genoeg nog niet teruggekeerd.

natuur klein curacao

Er varen vanaf Curaçoa verschillende boten naar Klein Curaçao. Natuurlijk kun je dit zelf boeken via het reserveringsnummer, online of op bij de ligplaats van de boot, maar mijn advies is om dit via het hotel te regelen. Bereid je goed voor, want je moet vroeg je bed uit. De boot vertrekt rond 07.00 uur in de ochtend en als je er vroeg bij bent heb je een prachtige plek op het dek. Ben je niet zo waterbestendig en heb je snel last van zeeziek? De golven zijn best hoog en de boot schommelt flink.

klein curacao boot heenweg

Gelukkig zaten wij boven op het dek, vanaf daar had ik een fantastisch uitzicht over Curaçao, de zee en uiteindelijk Klein Curaçao. Zodra je het eiland nadert komt het tropische gevoel helemaal naar boven. Ik denk even aan de scene van Johnny Depp op het onbewoonde eiland in Pirates of the Carribean en krijg nog meer zin in deze dag. Je kunt ervoor kiezen om van de boot af te duiken en het laatste stuk naar het eiland te zwemmen, of je kunt met een rubberboot het laatste stukje afleggen. Wel zo fijn om je strandspullen een droog aan wal te brengen.

boot curacao

Ik heb gevaren met de Mermaid Boat Trips, deze maatschappij heeft het voordeel dat ze een privé strandhuis hebben met douche en toilet. Hier bereiden ze een heerlijke barbecue voor en word je de hele dag voorzien van frisdrankjes en fruit. Kies je voor een andere maatschappij, dan heb je dit voordeel niet. Je moet dan voor de lunch of het toilet terug naar de boot en je kunt geen gebruik maken van de bedjes.

zee curacao klein

Terug naar het piratengevoel, het eiland is onbewoond en er staat dan ook bijna niks. Toch is het een goed idee om stevige schoenen en genoeg zonnebrand mee te nemen voor een tochtje over het eiland. Je kunt een bezoek brengen aan de vuurtoren en het scheepswrak. Vooral dat laatste past goed bij het gevoel. Ben je net zoals ik een echte water- en onderwaterliefhebber? Neem dan zeker je snorkel spullen mee, want je kunt er fantastisch snorkelen. Met een beetje mazzel zie je ook nog een aantal zeeschildpadden.

boot curacao wrak

Rond een uur of 4 is het helaas tijd om het eiland gedag te zeggen en terug te varen naar Curaçao. Voldaan van de zon, het zeewater, het eiland en de heerlijke barbecue keer ik terug. Zeker voor herhaling vatbaar!

Aanbiedingen Curacao vakantie

Wil jij op vakantie naar Curacao deze zomer? TUI heeft interessante aanbiedingen lopen als je nu boekt. Bekijk hier het aanbod en profiteer. Het eiland is prachtig en

Florien

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.