• Menu
  • Menu

Een stedentrip Lissabon doet je verbazen

Home » Alle artikelen » Vakantiedeals » Een stedentrip Lissabon doet je verbazen

Portugal is een veelzijdig vakantieland met veel onontdekte pareltjes. Eerder nam ik je al mee met een rondreis door Portugal naar de bestemmingen Óbidos, São Martinho do Porto, Cabo da Roca, Ericeira en de stad van de Port, Porto. Zo’n rondreis is natuurlijk helemaal fantastisch, maar ook als je kiest voor slechts één bestemming kun je je hier uitstekend vermaken. Vandaag neem ik je graag mee naar de hoofdstad van het land, voor een stedentrip Lissabon.

Lissabon, prachtige stad

De belangrijkste stad, de grootste stad, het economische hart, de belangrijkste haven, veel historie, lekker eten, Pastéis de Belém, wijn en port. Allemaal kenmerken die uitstekend passen bij Lissabon. Als je op zoek bent naar een leuke bestemming voor een stedentrip, dan mag Lissabon zeker niet aan het lijstje ontbreken. Het is een stad vol culturele- en historische bezienswaardigheden die je ieder moment opnieuw je ogen doet uitkijken. Hier kun je heel goed winkelen, erg lekker eten en goede wijnen en portjes proeven. Naast alle cultuur en historie is het ook een echte studentenstad. De geschiedenis van de eerste officiële universiteit gaat terug naar de 13e eeuw en in de eeuwen daarna hebben veel studenten de stad weten te vinden.

1 - stedentrip lissabon - bijzondere streken - stedentrip - vakantiedeals

Lissabon is een stad gelegen aan de Atlantische Oceaan. De stad is gebouwd op heuvels en daardoor heb je veel hoogteverschil. Dat hoogteverschil resulteert wel in prachtige uitzichten door de smalle en steile straatjes. De stad is gebouwd in verschillende wijken die ieder hun eigen karakter en uitstraling hebben.

Ook leuk: Een stedentrip naar Kaapstad

4 - lissabon - bijzondere streken - stedentrip - vakantiedeals

De geschiedenis van Lissabon

De geschiedenis van Lissabon gaat eeuwen terug. Het verhaal gaat dat de stad ooit is gesticht door de beroemde Griek Odysseus tijdens zijn reis de Odyssee, maar of dit helemaal waar is, dat weten we tot op de dag van vandaag niet. Wat wel zeker is, is dat de stad al zo’n 12 eeuwen voor Christus bestond en werd gebruikt als handelspost voor de Feniciërs. Daarna hebben de Romeinen de stad veroverd, maar toen het rijk uiteen viel, verwaarloosde ook de stad. De Moren hebben de stad daarna weer helemaal weten op te bloeien. Uiteindelijk werd Lissabon in de 12e eeuw terug heroverd door de Portugese koning Alfons. Al die historie heeft haar sporen achtergelaten en dat betekent dat er genoeg te zien en te doen is in de stad. Helaas zijn er door de zware aardbeving in de 18e eeuw veel gebouwen en monumenten verwoest.

11 - lissabon - bijzondere streken - stedentrip - vakantiedeals

Eten en drinken in Lissabon

De Portugese keuken kent talloze lekkernijen en specialiteiten die je allemaal kunt uitproberen in Lissabon.  Overal waar je kijkt, kom je allerlei gezellige restaurantjes en barretjes tegen waar je kunt neerstrijken voor een hapje en een drankje tijdens de ontdekkingstocht door de stad. Portugal is het land van de Port en ook dit drankje kun je hier in overvloed uitproberen. Wat ook leuk is, is om een keer te eten in een Fado huis. Portugezen zijn ontzettend trots op hun levenslied, de Fado en dat kun je hier onder het genot van traditionele gerechten beluisteren. Vooral in de wijk Alfama kom je veel van dit soort huizen tegen.

8 - lissabon - bijzondere streken - stedentrip - vakantiedeals

Qua zoete lekkernijen valt er in Portugal ook genoeg te proeven. Eén van de meest bekende is Pastéis de Belém. Dit is één van de populairste zoetigheden van Portugal en die mag je zeker niet overslaan. Stap een banketbakkerij in, bestel er een paar, neem plaats op het plein in het zonnetje en geniet! De gebakjes hebben iets weg van een crème brûlée, maar het officiële recept blijft geheim en is bij slechts 3 personen bekend. Het gebakje wordt al jarenlang gegeten en werd zelfs al voor 1837 verkocht in Belém, de voorstad van Lissabon. De beste vind je in Pastéis de Belém (sinds 1837), vlakbij het Jerónimos-klooster.

2 - lissabon - bijzondere streken - stedentrip - vakantiedeals

Ook interessant: Dineren in een tram tijdens de Tram Experience in Brussel

Stedentrip Lissabon – Hotel Borges Chiado

Vandaag heb ik een heel fijn hotelletje voor je gevonden in de wijk Bairro Alto in Lissabon. Hotel Borges Chiado is gelegen tussen twee winkelstraten die helemaal autovrij zijn. Als je gek bent op winkelen, dan kun je hier in dit hotel echt je hart ophalen! De kamers zijn vrij modern, maar wel eenvoudig, maar wat heb je nou eigenlijk nodig als je continu op ontdekkingstocht bent door de stad? Waar je wel van op kijkt is de imposante klassieke ontbijtzaal vol indrukwekkende kroonluchters. Ook leuk: het hotel ligt naast een heel beroemd café: A Brasileira. Tijdens jouw bezoek aan Hotel Borges Chiado mag je dit café echt niet overslaan. Al meer dan 100 jaar bezoeken mensen vanuit heel Portugal dit café voor de populaire Pastéis de Belém en een kopje Portugese koffie.

111 - lissabon - bijzondere streken - stedentrip - vakantiedeals

Bairro Alto is een bruisende wijk in Lissabon. Omdat de huren er niet zo hoog zijn, vind je hier veel kunstenaars en studenten. In deze wijk ben je aan het juiste adres voor een feestje, want hier vind je heel veel uitgaansmogelijkheden. Overal waar je kijkt zie je allerlei kroegjes, cafés en restaurantjes. Niet alleen voor het uitgaan moet je naar deze wijk toe gaan. Je kunt uren slenteren door de schilderachtige en romantische straatjes in deze wijk.

6 - lissabon - bijzondere streken - stedentrip - vakantiedeals

Stedentrip Lissabon – tips

  • Eet je vol aan Pastéis de Belém (ook wel Pastéis de Nata).
  • Bezoek Castelo de São Jorge. Dit kasteel is gelegen op de hoogste heuvel en biedt een prachtig uitzicht. Een aantal onderdelen van het kasteel stammen uit de 6e eeuw.
  • Bezoek Mercado da Ribeira Nova. Dit is een overdekte markt, waar je aan de ene kant een echte markt hebt en aan de andere kant kunt eten bij één van de vele restaurantjes. Lekker eten voor een hele fijne prijs!
5 - lissabon - bijzondere streken - stedentrip - vakantiedeals

Boek hier jouw stedentrip naar Lissabon

Ben je opzoek naar een leuke bestemming voor een stedentrip in Europa? Dan is Lissabon een hele goede optie! Boek nu hier jouw stedentrip Lissabon en geniet van deze bruisende stad.

Florien

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.