• Menu
  • Menu

Winterzon, duiken en piramides Egypte

Home » Alle artikelen » Vakantiedeals » Winterzon, duiken en piramides Egypte

Als je denkt aan Egypte, dan denk je waarschijnlijk niet meteen aan een bijzondere vakantiebestemming. Toch is dit het land met één van de mooiste schatten uit de menselijke geschiedenis en een prachtige onderwaterwereld. Het fijne van Egypte is, is dat het land ook ’s winters aangename temperaturen heeft. Ideaal dus voor een weekje winterzon, lekker duiken en piramides Egypte bekijken. 

Piramides Egypte

Egypte is een land dat me al vanaf kleins af aan heeft gefascineerd. Ik kon uren kijken naar de programma’s op National Geographic en Discovery over mummies, piramides en alles wat daarmee te maken heeft. Daarmee ben ik niet de enige, al vele jaren kunnen mensen uren dromen bij de Romantische verhalen over Faro’s, Cleopatra en het bouwen van Piramides. Hoe heeft de mensheid van toen het voor elkaar gekregen om die grote stenen tot zulke hoogtes te brengen zonder de moderne technieken van nu?

piramides egypte

Egypte heeft een hele lange geschiedenis die zo ver terug gaat als het ontstaan van de mensheid. Het Oude Egypte behoort tot één van de eerste beschavingen ter wereld. Uit dit tijdperk stammen vele bijzondere archeologische vondsten, waar tot op de dag van vandaag nog veel vraagtekens over zijn. Nergens ter wereld komen archeologen al zo lang samen om beetje bij beetje de mysterieuze raadsels te ontcijferen over de piramides, graftombes, het schrift en de vele andere vondsten. Dankzij de rivier de Nijl en haar vruchtbaarheid was het al eeuwen terug mogelijk om hier te wonen en handel te drijven en mede om die reden gaat de geschiedenis hier zo ver terug. In de eeuwen hebben er verschillende volkeren in Egypte gewoond die allemaal hun sporen hebben achter gelaten.

6 - bijzondere streken - egypte - duiken in egypte - piramides in egypte - marsa alam - vakantiedeals - strandstreken

Duiken in Egypte

Egypte is een land met een prachtige onderwaterwereld. De laatste jaren is het land bezocht door vele duikers. Ben je in Egypte, dan mag je een duik ook zeker niet overslaan. Heb je nog nooit gedoken? Er zijn verschillende duikscholen die hier een proefduik of PADI aanbieden. De onderwaterwereld heeft ontzettend veel te bieden. Je vindt hier honderden felgekleurde tropische vissen, zeeschildpadden, dolfijnen, haaien en prachtig koraal. Je kunt in de zee uren blijven drijven en kijken naar al het moois dat zich om je heen voortbeweegt.

2 - bijzondere streken - egypte - duiken in egypte - piramides in egypte - marsa alam - vakantiedeals - strandstreken

Dit moet je doen als je in Egypte bent: Zwemmen met dolfijnen in het wild

Lekker eten in Egypte

De geschiedenis van de verschillende volkeren zie je niet alleen terug in de historische overblijfselen. Ook in de keuken kom je deze invloeden tegen. De Egyptische keuken bestaat dan ook uit een mengeling van allerlei volkeren, buurlanden en culturen. En dat is één van de redenen waarom je hier ontzettend lekker kunt eten. Je ziet vooral veel invloeden terug uit de Turkse-, Griekse-, Arabische- en Mediterraanse keuken. Komijn is een veel gebruikt kruid en er wordt veel met bonen, rijst en kikkererwten gekookt. Ook citroen proef je in veel gerechten terug. Leuk is om de mezze uit te proberen, dit zijn allemaal kleine gerechtjes die je met wat brood eet en erg in trek zijn bij de Egyptenaren. Qua dranken kom je hier de mierzoete Arabische thee tegen, Turkse koffie en vruchtensap. Alcohol wordt niet veel gedronken, maar toch kun je dat als toerist wel krijgen. Er wordt Egyptisch bier gebrouwen en wijn gemaakt van geïmporteerde dranken.

4 - bijzondere streken - egypte - duiken in egypte - piramides in egypte - marsa alam - vakantiedeals - strandstreken

Hotel Resta Grand – Marsa Alam

Het hotel dat ik vandaag voor je heb gevonden is het Resta Grand in Marsa Alam. Het resort is rustig gelegen en direct aan het strand van de Rode Zee. De deal die ik voor je heb gevonden is all inclusive, maar voor deze aantrekkelijke prijs kun je gemakkelijk buiten de deur eten of in de à la carte restaurants van het resort. Geniet van vers gevangen vis en andere specialiteiten. Strijk neer aan het heerlijke strand en geniet van het zonnetje.

1 - bijzondere streken - egypte - duiken in egypte - piramides in egypte - marsa alam - vakantiedeals - strandstreken

Marsa Alam is gelegen in het zuid-oosten van Egypte en is van oudsher een vissersplaats. Sinds de jaren 80 staat deze plek vooral bekend als de ideale duikbestemming. Met je snorkel of duikuitrusting kun je uren genieten van al het moois dat om je heen in het water gebeurd. Kleurrijke tropische vissen, koraal en grote onderwaterwezens, je kunt ze allemaal tegen komen! In de plaats zelf hangt nog steeds de gemoedelijke duiksfeer. De bevolking is er erg vriendelijk en behulpzaam. Naast duikbestemming staat Marsa Alam bekend om het ontginnen van fosfaten, graniet en basalt. Tot op de dag van vandaag zijn de mijnen nog steeds in gebruik.

7 - bijzondere streken - egypte - duiken in egypte - piramides in egypte - marsa alam - vakantiedeals - strandstreken

Vakantietips in Egypte

  • Check altijd van te voren of je goed bent ingeënt.
  • Ga zeker snorkelen of duiken als je in Egypte bent!
  • Bezoek de prachtige overblijfselen van de Egyptische oudheid
  • Bekijk de piramides in Egypte
  • Bezoek een markt
  • Ga shoppen in Marsa Alam
piramides egypte

Boek hier jouw vakantie naar Egypte

Ben jij opzoek naar een weekje winterzon in Januari? Dan is deze deal naar Egypte ideaal voor jou. Ontdek de prachtige historie en de onderwaterwereld van het land. Boek nu hier jouw winterzonvakantie naar Egypte bij TUI.

Florien

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.