• Menu
 • Menu

Auto

Zowel in de zomer- als in de wintermaanden is de auto nog steeds het meest gebruikte vervoersmidden voor de vakanties bij de Nederlanders. Jaarlijks komen duizenden Nederlanders langs de snelweg te staan vanwege pech met de auto. In veel gevallen had dit voorkomen kunnen worden door de juiste voorbereidingen te treffen. Met extreem koude of extreem warme temperaturen worden auto’s flink op de proef gesteld waardoor een juiste voorbereiding van essentieel belang is.

Top 10 autopech gevallen tijdens vakantie

De ANWB heeft een lijst samengesteld waarbij de top 10 pechgevallen tijdens de vakantie zijn samengesteld. Niet alle pechgevallen kunnen voorkomen worden, maar veel pechgevallen kun je uitsluiten bij juiste voorbereiding aan de auto.

 1. Accuproblemen
  Zeker in de winter hebben veel auto’s last van accuproblemen. Laat je accu goed testen voordat je op wintersport- of zomervakantie gaat. Met de hedendaagse televisieschermen in de auto is het altijd te adviseren om de apparaten uit te zetten als de motor niet draait. Veel auto’s kampen met accuproblemen, omdat de accu leeg getrokken wordt door de elektrische apparaten die aan blijven staan.
 2. Problemen met de banden
  Een lekke band als gevolg van iets scherps op het wegdek is een probleem waar je in veel gevallen zelf niks aan kunt doen. Elk jaren strandden veel Nederlanders langs de snelweg met een lekke band. Jaarlijks moet de ANWB circa 85.000 keer hulp bieden aan auto’s met bandenproblemen.
 3. Pechgeval met de dynamo
  Voor de autokenners een bekend probleem, maar mensen die geen verstand hebben van een auto snappen niet waar dit over gaat. De dynamo levert elektrische energie en zorgt voor het bijladen van de accu. Zo blijft de accu altijd op volle sterkte.
 4. Elektrische storingen 
 5. Slot en sleutel problemen 
 6. Startmotor defect
 7. Het tanken van de verkeerde brandstof
  Je staat bij het tankstation de reis te evalueren en ineens kom je erachter dat je de verkeerde brandstof in je tank doet. Verder rijden zorgt ervoor dat je motor helemaal kapot gaat, dus de enige oplossing is het leegpompen van de tank.
 8. Kapotte lamp
 9. Kabels en leidingen
 10. Pomp van de brandstof kapot