• Menu
  • Menu

Per boot

Als echte waterliefhebber is een vakantie per boot fantastisch. Er zijn verschillende soorten vakanties op het water, zo kun je bijvoorbeeld gaan cruisen, zeilen of tijdens jouw verblijf een boot huren voor een dag op het water. Kortom, veel mogelijkheden en daarbij komt uiteraard een goede voorbereiding kijken. 

Cruise
Tijdens een cruise breng je je vakantie door op een groot cruiseschip. In het maken van een cruise is tegenwoordig veel mogelijk. Er is veel keuze in bestemmingen en ook in de duur van de reis. Je kunt er voor kiezen om een verre cruise te maken, maar er zijn ook veel mogelijkheden in Europa. In een aantal gevallen moet je het eerste gedeelte van de cruise afleggen met het vliegtuig. Je vliegt dan bijvoorbeeld naar Amerika en stapt daar op het cruiseschip. Bij sommige cruises is het ook mogelijk om weer terug te varen naar, of richting Nederland. Ons advies is, om je daarin te laten adviseren door jouw reisorganisatie.

cruiseschip

Een eigen boot
Het hebben van een eigen boot brengt veel vrijheid met zich mee. Uiteraard is het daarin belangrijk dat je een vaarbewijs hebt. Er zijn twee verschillende soorten vaarbewijzen. Je begint met vaarbewijs 1 gevolgd door vaarbewijs 2. Bij beide vaarbewijzen krijg je een Internationaal Certificaat van Competentie, waarmee je ook buiten Nederland mag varen. Uiteraard hangen daar per land bepaalde voorwaarden aan, dus het is belangrijk om deze vooraf even uit te zoeken. Dit kan heel gemakkelijk op de website van het vaarbewijs.

Je kunt er voor kiezen om te vertrekken vanaf jouw vaste ligplaats, maar je kunt de boot uiteraard en als deze niet te groot is, ook mee nemen naar jouw reisbestemming per trailer.

Een boot huren op locatie
Tijdens een vakantie is er niets fijner dan een dag doorbrengen op het water. Aan het huren van een boot op locatie zijn verschillende voorwaarden verbonden. Ook hier geldt vaak dat je wel een vaarbewijs nodig hebt. Heb je deze nou niet? Laat dan zeker jouw dag op het water niet bederven, je kunt op veel bestemmingen ook een bootje huren met een schipper, wie je naar de mooiste plekjes zal brengen.