• Menu
  • Menu

Wandelen

Het is misschien niet iets waar je snel aan denkt, maar het is ook mogelijk om te voet op vakantie te gaan. Neem een backpack mee gevuld met lichtgewicht materialen en trek op die manier van camping naar camping. Dat kan in Nederland, maar natuurlijk ook in het buitenland. Een goede uitrusting en goede wandelschoenen staan gegarandeerd voor een fijne wandelvakantie. Ben jij een echte wandelliefhebber, maar zie je een complete wandelvakantie niet zitten? Op heel veel plekken zijn verschillende wandelroutes die je tijdens jouw vakantie kunt ontdekken.

Vakantie te voet
Schaf een lichtgewicht backpack aan met daarbij lichtgewicht spullen om te kunnen overnachten. Ga eens langs bij een outdoor winkel en je zult er van versteld staan wat je allemaal aan lichtgewicht spullen kunt aanschaffen. Belangrijk hierin is wel dat je niet te veel mee neemt, veel campings hebben tegenwoordig allerlei luxe faciliteiten, zodat je niet te veel hoeft mee te nemen.

Het verstandig dat je vooraf een plan maakt van de route die je wilt afleggen en het aantal kilometers dat je per dag wilt afleggen. Uiteraard moet je ook een aantal rustdagen inplannen om te kunnen bijkomen. Wij willen je wel ten alle tijden adviseren dat je niet onvoorbereid op reis gaat. Zo’n actieve vakantie vergt veel inspanning en daarvoor is training nodig.

Wandelen in de bergen
Je kunt ook streken bezoeken waar je mooie wandelroutes hebt. In de Alpen kun je bijvoorbeeld ’s winters fantastisch skiën en zomers heerlijk wandelen. Neem bijvoorbeeld een gondel omhoog en wandel vanaf het hoogste punt helemaal naar beneden. Het uitzicht en de natuur zijn prachtig en daarnaast kun je ook een diversiteit aan dieren verwachten. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om eerst naar boven te lopen en vervolgens weer naar beneden. In dit soort streken kom je veel wandelroutes tegen en kun je als wandelliefhebber je hart ophalen.