• Menu
  • Menu

Vliegtuig

Waarschijnlijk heb je het al vaker gedaan, reizen met het vliegtuig. Reizen met het vliegtuig is comfortabel en vaak een stuk sneller dan reizen per boot of met de auto. Korte vluchten zijn gemakkelijk door te komen, terwijl lange vluchten soms best vervelend kunnen zijn. Wij geven je graag een aantal tips om jouw reis met het vliegtuig zo comfortabel mogelijk te maken.

Leg vooraf al je reisdocumenten klaar
Hierdoor bespaar je jezelf ontzettend veel stress voor vertrek, omdat je bijvoorbeeld nog moet zoeken naar je paspoort. Verstandig is om een doorzichtig mapje te gebruiken dat je doormiddel van een drukknoopje kunt sluiten. Hierin zie je heel overzichtelijk al je reisdocumenten zitten. Nog een voordeel, door dit mapje te gebruiken zijn je documenten ook beschermd tegen de regen.

Handbagage
Zorg ervoor dat je een goed boek mee hebt en dat je je muzieklijst ook offline kunt beluisteren. Daarnaast willen wij je adviseren om zelf een koptelefoon of oordopjes mee te nemen, op sommige vluchten krijg je deze wel gratis, maar anders betaal je veel geld in het vliegtuig voor een kwalitatief laag setje. Neem daarnaast een opblaas nekkussentje mee, dan kun je lekker gaan slapen en is de vliegtijd zo voorbij!

Neem een paar warme sokken en een vest mee, het is echt altijd te koud in het vliegtuig en op die manier blijf je lekker warm!

Pak voor de heenreis altijd een schone onderbroek, zwemkleding, slippers, korte broek en een shirtje in als je naar een warm land gaat, er is namelijk altijd een kleine kans dat je koffer niet aankomt. Op die manier zit jij niet met je warme kleren in de zon en heb je in ieder geval iets om aan te trekken in de eerste 24 uur, meestal is je koffer binnen die tijd al weer bij je terug.

Koffer
Zorg voor een bagagelabel aan je koffer, met daarop je telefoonnummer en adresgegevens. Geef daarnaast je koffer een herkenbare touch, zodat je jouw koffer makkelijk kunt herkennen op de bagageband. Doe tenslotte je koffer goed dicht en op slot en plaats een kofferband om de koffer heen.

Sluit je koffer af met een slot, let hierbij wel op dat het een universeel slot is dat ze op de luchthaven gemakkelijk kunnen openen wanneer ze dat willen zonder je hele koffer te vernielen.

De luchthaven
Zorg ervoor dat je altijd ruim op tijd aanwezig bent voor je vlucht. Per vlucht is dit uiteraard anders, maar hou altijd rekening met 2 tot 3 uur van tevoren. Op die manier heb je geen stress als het allemaal iets langer duurt met inchecken en door de douane heen gaan.

Zodra je alles hebt afgegeven en door de douane bent gegaan kun je beginnen met ontspannen. Trakteer jezelf op een lekkere kop koffie of thee en wacht rustig de tijd af tot je kunt boarden. Ook voor het boarden geldt: wees op tijd aanwezig bij de gate, dit kan zelfs resulteren in eerder opstijgen en dus eerder op plaats van bestemming arriveren.

Tijdens de vlucht
Omdat je jezelf in een drukcabine begeeft, reageert je lichaam anders dan normaal. Het is altijd verstandig om voldoende water te blijven drinken tijdens de reis. Probeer je benen te blijven bewegen, hiermee voorkom je vochtophoping doordat je benen te lang stil zitten. Af en toe dus even naar de wc gaan is dus helemaal geen slecht idee.

Probeer vooral te genieten en jezelf te ontspannen! Veel vliegtuigmaatschappijen bieden diverse vormen van entertainment aan. Soms moet je daarvoor zelf vooraf een app downloaden en de films alvast op het toestel laden, maar er zijn ook vliegtuigen waarbij er een schermpje zit ingebouwd in de stoel voor je. Je kun uit heel veel films kiezen en diverse games spelen. Lees altijd het boekje door van de vliegtuigmaatschappij, hierin staan leuke weetjes over verschillende bestemmingen waar je misschien nog nooit bent geweest.

film vliegtuig

 

Geland en nu?
Het vliegtuig is geland en de deuren zijn open, tijd om het vliegtuig te verlaten. Eindelijk kun je je benen weer strekken na een lange zit in het vliegtuig. Het kan dan ook fijn zijn om eenmaal buiten aangekomen nog een aantal rek- en strekoefeningen te doen. Loop naar de bagageband, haal je koffer op en loop richting je transfer.