• Menu
  • Menu

Niet vergeten

Voordat je op reis gaat begint de vakantiestress bij sommigen toch een beetje te kriebelen. Dat is ook niet onlogisch, er zijn vaak zoveel zaken die je nog moet regelen voordat jouw reis gaat beginnen. Daarom geven wij jou graag een aantal tips die je kunnen helpen iets relaxter jouw vakantie in te gaan.

Reisdocumenten
Het klinkt misschien heel logisch, toch is het iets dat nog veel mensen vergeten voordat ze op reis gaan. Onze tip: koop een plastic mapje die je kunt afsluiten met een drukknoopje. Plak op de voorkant een lijst met alle documenten die in de map moeten zitten en streep ze af als ze er ook daadwerkelijk in zitten. Denk aan: paspoort, vliegtickets, vouchers, transfer, vluchtgegevens, thuisblijf adressen, noodnummers op locatie, een eventueel internationaal rijbewijs, vaccinatiepaspoort en een eventuele verklaring van medicijnen.

Thuisblijvers
Uiteraard is het fijn voor de thuisblijvers om een document te hebben met de vluchtgegevens, telefoonnummers en verblijfsgegevens. Mocht er iets gebeuren thuis, dan kunnen ze je gemakkelijk bereiken.

Een paklijst
Maak voordat je op reis gaat een paklijst met daarop alle zaken die je niet mag vergeten in je koffer en toilettas. Kijk vooraf naar de temperatuur op jouw reisbestemming, zodat je kunt beoordelen wat voor kleding je echt nodig hebt op jouw vakantiebestemming. Maak een overzichtelijke lijst, zodat je deze kunt afstrepen.

Portomonnee
Denk aan voldoende kleingeld in de juiste valuta van het land dat je gaat bezoeken. Vergeet je rijbewijs, polisnummer van je reisverzekering en pinpas niet mee te nemen. Controleer bij je pinpas ook even of je overal kunt pinnen. Soms moet je dit inschakelen als je buiten de EU reist.

Handbagage
Pak spullen in voor onderweg in de auto of in het vliegtuig. Vooral in de auto is het fijn dat je niet direct bij de eerste beste stop je hele koffer ondersteboven moet halen voor een boek dat je graag wilt lezen. Reis je met het vliegtuig? Pak dan een extra setje kleding, zwemspullen en ondergoed in voor het geval dat jouw koffer niet aankomt. Dit voorkomt een hoop ellende op jouw plaats van bestemming.

Oppas voor de huisdieren
Er zijn talloze opties voor de oppas van de huisdieren. Misschien heb je een lieve buurvrouw die de dieren eten en drinken wil geven, of is er een dierenhotel dicht in de buurt. Controleer de mogelijkheden ruim op tijd, zodat je niet hoeft in te zitten over het welzijn van jouw dieren. Vergeet daarnaast niet voldoende voer in te slaan.

Oppas op het huis
Tegenwoordig hoor je steeds vaker berichten over inbraken. Onze tip: maak gebruik van tijdschakelaars op de verlichting en vraag of een een van de buren de gordijnen dicht wil doen. Zo lijkt het net of er toch iemand thuis is.