• Menu
  • Menu

Visum

Ga jij een bijzondere streek in het buitenland bezoeken? Heb je een geldig paspoort of een geldige identiteitskaart? Daarnaast moet je weten dat je voor een aantal landen buiten de EU een visum nodig hebt. Uiteraard is dit per land verschillend. Daarom hebben we de belangrijkste dingen voor je op een rijtje gezet. Het is dan ook verstandig om altijd voor vertrek de website van de Rijksoverheid, de ambassade of het consulaat te raadplegen over het visum. 

Reizen binnen de EU
Wanneer je binnen Europa reist, dan heb je een geldig paspoort of een geldige identiteitskaart nodig. Check altijd van te voren of je paspoort of identiteitskaart nog voldoende tijd geldig is, mocht dit niet zo zijn, dan heb je nog alle tijd om een nieuwe aan te vragen. In Nederland mag je je identificeren met je rijbewijs, let op: in andere Europese landen mag dit niet.

Reizen buiten de EU
Reis je buiten de EU? Dan wordt er alleen een geldig paspoort geaccepteerd. Ook hier geldt: check altijd voortijdig de geldigheid van het document, want bij sommige landen moet je paspoort bij aankomst of vertrek nog maanden geldig zijn!

Visum
In een aantal landen buiten de EU ben je verplicht vooraf een visum aan te vragen. Voor meer informatie hierover verwijzen we je graag door naar het consulaat of de ambassade, omdat dit per land verschillend is.