• Menu
  • Menu
Home » Alle artikelen » Winterse Streken » Deze 360 graden beelden van het Noorderlicht zijn waanzinnig

Deze 360 graden beelden van het Noorderlicht zijn waanzinnig

Staat het zien van het Noorderlicht nog op je bucketlist? Dan kun je dat na het zien van deze 360 graden beelden afvinken. 

De onlangs gepubliceerde beelden zijn wellicht een van de mooiste opnames van het Noorderlicht ooit. Nee, niet qua scherpte, maar de 360 graden view is wel echt heel vet. Hoe mooi is het om daadwerkelijk om je heen te kunnen kijken en te zien wat er gebeurd. Zelf heb ik het Noorderlicht nog nooit in real life gezien, maar ik zie nu al dat dit veel magischer is dan het op de foto’s lijkt. En dat terwijl de bekende foto’s al magisch zijn.

Kijk en oordeel vooral zelf en ga dan maar alvast sparen voor een reis naar het Noorderlicht.

Wat is het Noorderlicht?
De zon slingert continu elektrisch geladen deeltjes de ruimte in, wat wij de zonnewind noemen. Dat gebeurt op ontzettend hoge snelheid. Een gedeelte van deze deeltjes bereikt na 150 miljoen kilometer de aarde en als dat gebeurt botsen ze met zuurstofatomen en stikstofmoleculen. Bij deze botsing worden kleine lichtdeeltjes gegenereerd en bij genoeg botsingen kun je dit licht met het blote oog waarnemen. Dat gebeurt voornamelijk in de poolstreken en vandaar ook dat het poollicht genoemd wordt. Bij een hele sterke zonnewind (door uitbarstingen van plasmawolken op de zon) is het zelfs mogelijk om het poollicht in Nederland te zien. Dat komt echter niet zo vaak voor.

Mike

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.