• Menu
  • Menu

Mooiste en meest bijzondere plekken om (goedkoop) op wintersport te gaan

Home » Alle artikelen » Winterse Streken » Mooiste en meest bijzondere plekken om (goedkoop) op wintersport te gaan

Iedere wintersportliefhebber heeft zo zijn dromen over bijzondere afdalingen. Misschien wil jij die uitdagende zwarte piste in Val-d’Isère ooit nog eens nemen of wil je graag de Rocky Mountains met je ski’s of snowboard verkennen. Over de hele wereld zijn prachtige plekken te vinden waar de harten van de snowboarders en skiërs sneller van gaan kloppen. Natuurlijk hangen aan sommige bestemmingen speciale prijskaartjes, maar er zijn ook een aantal bijzondere plaatsen die best in prijs meevallen. En als het een plek is die boven aan je ‘wishlist’ staat, maar een kostbare reis met zich meebrengt, is geld lenen misschien wel een optie om de trip toch te realiseren. Je leeft uiteindelijk maar één keer en kun je geld ‘missen’, dan is dat het zeker waard. Ervaring is soms meer waard dan geld op je rekening.

Voordelige plekken voor een bijzondere wintersport

Wil je het bedrag van de reis wat lager houden, dan kom je meestal in Europa uit. Maar ook hier zijn er plaatsen die de moeite waard zijn om te bezoeken, zoals bijvoorbeeld het binnenland van Griekenland. In de winter kan daar flink wat sneeuw vallen. Hier proef je iedere dag de Griekse gezelligheid, zijn de prijzen nog zeer aanlokkelijk en de pistes mooi. Zelfs de après-ski is een aanrader en daar hoort natuurlijk ook een glaasje Ouzo bij. Of wat dacht je van het Italiaanse eiland Sicilië? Hier kun je skiën op een actieve vulkaan. Het is een waanzinnige ervaring, zeker met de wetenschap dat de Etna nog regelmatig z’n vulkanische dampen en lava eruit gooit. Geen zorgen, op het moment dat het niet veilig is, worden de pistes op tijd gesloten. Er zijn verschillende skigebieden op de Etna, dus een mooie tocht maken is zeker een aanrader.

Onvergetelijke wintersportgebieden

Wanneer we buiten Europa kijken, komen we wel hele bijzondere bestemmingen tegen, bijvoorbeeld in Afrika. Wie denkt dat je in Afrika alleen de ‘Big Five’ kunt bekijken in broeiende temperaturen heeft het mis. In Zuid-Afrika heb je namelijk een aantal skigebieden die erg populair zijn. De beste tijd om hier te gaan skiën is van juni tot september, dus dat is buiten het Europese skiseizoen. Of op Hawaii, het land van de zon, surfers en bloemenkransen. Op de vulkaan Mauna Kea kan er in de maanden februari en maart een aardig pak sneeuw vallen. De berg heeft geen pistes en skiliften. Je gaat gewoon met een auto omhoog. Heb je geen zin meer om te skiën, dan kun je gewoon genieten van de zon, de zee en het strand. Ook Japan is een aanrader als het om bijzondere plekken gaat. Enorme hoeveelheden sneeuw, sushi en karaoke, dat is wat je kunt vinden in de ruim 600 skigebieden van Japan. Moderne faciliteiten en een vriendelijke bevolking maken het perfecte plaatje af. Ook voor de off-piste-skiër is het hier echt een paradijs.

Indrukwekkende reis rondom het wintersportgebied

Wil je misschien net als de profs in de zomer naar Chili? Ruim 350 kilometer aan pistes, heliskiën, ski-safari’s en prachtige uitzichten op enorme hoogtes leveren spectaculaire plaatjes op. Zelfs als geld lenen de enige optie is voor deze reis, dan is het nog steeds de moeite waard. Behalve wintersporten is er in de directe omgeving van deze bestemmingen zoveel moois te zien en te doen. Flink sparen (of geld lenen) voor dergelijke reizen geeft je de mogelijkheid om er een onvergetelijke ervaring van te maken. Je blijft niet voor altijd jong en in staat om allerlei bestemmingen te bezoeken.

Bodyn

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 reactie