• Menu
  • Menu

Een skitocht met een adembenemend uitzicht; de Sella Ronda!

Home » Alle artikelen » Winterse Streken » Een skitocht met een adembenemend uitzicht; de Sella Ronda!

In het Italiaanse Val Gardena bevindt zich het welbekende Sellamassief. De Sella is een grote rots in het hart van de Dolemieten. Dit massief wordt omringt door verschillende dorpjes en is daarom in de winter erg populair bij skiërs en in de zomer bij de mountainbikers. De tocht die om deze rots wordt gemaakt is de welbekende Sella Ronda.

Deze ronde staat niet alleen bekend omdat je in allemaal verschillende plaatsjes komt, maar ook om de adembenemende omgeving die je tijdens de Sella Ronda ziet. En echt waar,  mooi is het zeker! Het is één van de mooiste berglandschappen die ik ooit heb gezien. Het is dan ook uitgeroepen tot werelderfgoed door UNESCO.

Sella Ronda
Uitzicht vanaf de Sella Ronda
Sella
De Sella

Elke kant van de berg heeft wel weer iets bijzonders. Bij de ene kant kan je over alle bergen heenkijken en aan de andere kant kijk je juist alleen maar naar stijle rotsen die loodrecht lopen. Heel anders, maar dat maakt de tocht juist zo leuk. Tijdens de hele ronde zijn er ook heel veel leuke, maar vooral ook erg lekkere restaurantjes waar je kunt eten en natuurlijk een aperitivo kunt nemen, zoals de Italianen dat denk ik wel 8 keer op een dag zeggen. De Italianen rondom deze rots weten zeker wel wat lekker eten is! In plaats van de pasta bolognaise, heb je hier pasta met witte truffel. En in plaats van gewoon bier, kan je hier genieten van een speciaal biertje en ga zo maar door. Wat mij ook opviel is dat ze hier overal goede muziek hebben die bij de sfeer past. Niet alleen maar Hollandse meezingers, maar ook lekkere loungemuziek met vaak een live DJ.

Val Gardena
Hapjes die je krijgt bij hutjes op de piste!
Val Gardena
Van champagne op de piste zijn zij ook niet vies
De Sella Ronda is voor iedereen gemakkelijk te skiën. Voor als je wat meer uitdaging wil kan je tijdens de ronde een aantal afslagen nemen waardoor je meer pistes kan pakken. Voor iedereen dus een geschikte route! En als je geen zin meer hebt in het skiën of je wilt even relaxen dan is dit een superlocatie hiervoor. Lekkere ligstoeltjes in de zon, die hier 300 dagen per jaar schijnt!! Zeker een aanrader om een keer naar toe te gaan voor je wintersportvakantie!
Daphne

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.