• Menu
  • Menu

Top 10 dingen die je moet doen in Fjord Norway

Home » Alle artikelen » Winterse Streken » Top 10 dingen die je moet doen in Fjord Norway

Blogger Sanne de Jong was afgelopen maand in Noorwegen voor een persreis en heeft een onvergetelijke tijd gehad. Dat blijkt wel uit de foto’s die zij deelde via Skiinformatie.nl. Noorwegen is een land waar je eens in je leven geweest moet zijn en waar je een onvergetelijke vakantie beleefd. Toch is het bij de Nederlanders nog redelijk onbekend en moeten veel mensen dit betoverende land nog ontdekken. Om je hierbij een beetje te helpen heeft Sanne 10 dingen opgesomd die je in Ford Norway gedaan moet hebben. Doe er je voordeel mee en overweeg eens een vakantie naar het prachtige land. Zowel in de zomer als in de winter heeft het land enorm veel te bieden!

  1. De stad Bergen bekijken met de Fløibanen

De rijke historie van de stad Bergen is een onderdeel dat je zeker moet toevoegen aan je lijstje als je Noorwegen gaat bezoeken. Je kunt deze prachtige stad herkennen aan de traditionele houten huizen met felle kleurtjes. Om te genieten van het prachtige uitzicht kun je het beste de Fløibanen omhoog nemen waar je de stad mooi ziet liggen. De kabelbaan gaat tussen de huizen en het groen door en brengen je naar het 320 meter hoge punt waar je goed ziet hoe de stad gelegen is aan de zee.

Sanne-de-Jong-V

2. Ga eens lekker eten in Bryggen

Voor dit heerlijke eten blijven we nog even in de historische stad Bergen. De Hanzekade Bryggen is al eeuwenland een handelsplaats en geeft een duidelijk beeld van de houten gekleurde huizen. Wil je eens naar een prachtig museum of gewoon heerlijk eten? Er zijn hier talloze restaurants waar je de lokale specialiteiten kunt testen en kunt genieten van de omgeving. Ook leuk om te weten: Bryggen staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Die plek hebben zij niet voor niks weten te bemachtigen!

Sanne

3. Al bekend met Sognefjord?

Waarschijnlijk zegt het je helemaal niks, maar de Sognefjord is de langste fjord van Noorwegen. Hier doorheen rijden met je auto zorgt voor een geweldige rit. Het diepste punt is 1.300 meter en de prachtige bergen rijzen op vanuit het water. Ook hier vind je weer de mooie traditionele huizen aan de waterkant.

4. Grootste gletsjer van Europa

In de winter is hier weinig te beleven, maar in de zomer is het Jostedal een plek waar veel toeristen op af komen. Het is een klein dal gelegen in de provincie van Sognefjord en is een kleine vallei. In deze vallei komt een van de grootste gletsjers van Europa uit. Ben je echt een fan van toerskien? In de winter is dit een perfecte plek om te gaan toerskien en als je dan een overnachting zoekt raden wij het Jostedal hotel aan. Heerlijke Noorse gerechten en een heerlijk ontbijtje zorgen voor een onvergetelijke trip.

Sanne-de-Jong-VVII

 

5. Geboren en getogen gids

Met een lokale gids op pad in Noorwegen? Sanne was op pad met Bjornar Bjorhusdal. Geboren en getogen in Gjerde en kent alle plekjes in de bergen. Tijdens het toerskien alle historische feiten uitgelegd krijgen? Bjornar is perfect en legt alles van A tot Z uit!

Sanne-de-Jong-VII

6. De Nigardsbreen gletsjer

Ben je in Noorwegen, breng dan ook een bezoek aan de Nigardsbreen gletsjer. Doe dit wel met een gids, want de gletsjer staat bekend om het feit dat het erg gevaarlijk kan zijn. In de winter kun je de gletsjer bereiken met sneeuwschoenen, waarbij je via het bevroren meer de oversteek maakt. Als je geluk hebt dan kun je de gletsjer in en word je omgeven door een ware blauwe ijs sensatie.

Sanne-de-Jong-noorwegen

7. Hoogvlakte Vikafjellet

De plaatsnamen in Noorwegen zijn altijd moeilijk uit te spreken voor Nederlanders. Zo ook de hoogvlakte Vikafjellet dat ligt tussen Vik en Voss. Hier kun je genieten van de prachtige witte wereld en kom je langs drie meter hoge sneeuwwanden. Ga hier op bezoek, maar laat je wel goed informeren over de begaanbaarheid van de pas, want een groot deel van het jaar is deze wegens weersomstandigheden gesloten.

8. Myrkleik Mountain Festival

In skigebied Myrkdalen wordt elk jaar het Mountain Festival georganiseerd. Hier komen alle ski liefhebbers op af en duurt 4 dagen. Hier worden verschillende clinics gegeven en leer je meer over snow safety. Uiteraard zijn er in de avond leuke feestjes waar je helemaal los kunt gaan. Bij het feest zijn voornamelijk lokale bewoners aanwezig, maar als toerist word je warm ontvangen en beleef je gezellige avonden.

9. Myrkdalen hotel

Op zoek naar een beetje luxe? Het moderne Myrkdalen hotel is de place-to-be. Vanuit je bed kijk je uit over de prachtige pistes en geniet je van de luxe hotelkamers. Er zijn in het hotel meerdere restaurants en bars aanwezig, dus keuze genoeg. Heerlijk tot rust komen? Dit hotel zorgt daar zeker voor!

10. Freeriden in Sogndal

Noorwegen en freeriden gaan uiteraard perfect samen en bieden oneindige mogelijkheden. Sogndal wordt bij de freeriders ook wel het walhalla genoemd, omdat hier jaarlijks enorm veel sneeuw valt. Dit heeft te maken met de gunstige ligging van de stad. Steile afdalingen, veel cliffs en enorm veel tree runs maken deze stad de ideale plek voor iedere freerider.

Sanne-de-Jong-I
Frank

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.