• Menu
  • Menu

Turracher Höhe is een wit paradijs in een bijzondere omgeving

Home » Alle artikelen » Winterse Streken » Turracher Höhe is een wit paradijs in een bijzondere omgeving

Turracher Höhe is een fijn skigebied in de winter en een kleurrijke speeltuin voor bergfanaten in de zomer. Bijzonder aan deze bestemming is dat het om het gelijknamige meer gevestigd is. Dit element maakt Turracher Höhe een wit paradijs met een uniek tintje. Er is hier genoeg te beleven. Van natuurlijk skiën tot andere winterse sportactiviteiten, de natuur van dit in Karinthië gelegen gebied is het ontdekken waard.

Turracher Höhe wordt gezien als een ontzettend sneeuwzekere wintersportbestemming. Dat kan ook haast niet anders met een ligging van 2.205 meter. De omgeving nodigt uit om sportief bezig te zijn en dat is dan ook zeker aan te raden.

De Turracher See

De Turracher See is waarschijnlijk het meest opvallende kenmerk van de bestemming. Dat kan ook haast niet anders, aangezien dit het middelpunt vormt van Turracher Höhe. Het meer is ’s winters bevroren en dit geeft een mooie uitstraling. Het bevroren water biedt leuke mogelijkheden. Je kunt er omheen wandelen, maar er ook overheen schaatsen. Wil je de ervaring op het ijs nog iets specialer maken, ga dan met de Seetaxi. Dit is een tractor met stang erachter. Glijd met de ski’s het ijs over, hangend achter de rijdende Seetaxi. Het is een eenvoudige manier om snel naar de overkant van het meer te komen.

De autorit wordt ineens leuk als je hiernaartoe reist

Het rijden naar wintersportgebieden is niet altijd een pretje. Het duurt lang en die smalle, gladde wegen zijn niet voor iedereen even fijn. De rit naar Turracher Höhe wordt gezien als prettig en mooi. Oké, natuurlijk is niet de hele rit iets om je ogen naar uit te kijken, maar de laatste kilometers zijn zo erg nog niet. Dat is ook weleens een keertje leuk toch, dat de vakantie al echt begint in de auto. Turracher Höhe ligt op de grens van Karinthië en Stiermarken. Je komt langs allerlei Oostenrijkse dorpjes en wordt omringd door een wit, rustgevend paradijs.

Skiën in alle rust

Turracher Höhe is zo’n skigebied dat nog niet heel bekend is onder toeristen. Dit is voor de ene wintersporter een wens en voor de andere skifanaat juist niet. Houd je van grote feesten en drukte om je heen, dan is deze wintersportbestemming wellicht niet iets voor jou. Rustzoekers en gezinnen met kinderen daarentegen vermaken zich in Turracher Höhe prima.

Het gebied telt ruim 40 pistekilometers die te verdelen zijn over verschillende niveaus. Beginnende wintersporters trekken snel richting de blauwe, brede pistes. Wie al wat langer op de latten staat, vindt meer uitdaging op de rode pistes. Echter, gevorderden raken hier op een gegeven moment op uitgekeken. Deze afdalingen zijn prima te doen voor beginners en gemiddelde wintersporters, maar niet voor geoefende skiërs. Verder is er geen mogelijkheid om echt tochten af te leggen, maar daarvoor ga je natuurlijk ook niet naar een klein skigebied als dit. Doordat Turracher Höhe zo uitgestrekt is, voelt het gebied verder helemaal niet klein. De vergezichten en de rust voeren in dit skigebied de boventoon. Word omgeven door beboste gebieden en geniet optimaal van de wintersport. Turracher Höhe heeft een Kidsslope, Snowpark, Funslope en Funcross voor jonge en oudere ski-avonturiers.

Heb je het over uitzonderlijke service, dan heb je het over de pistebutler. Wat dit precies is? Een butler op de piste die men voorziet van ijsjes of een lekker drankje. Turracher Höhe is jarenlang onderscheidend geweest door deze service aan te bieden. Op deze manier in de watten gelegd worden klinkt niet verkeerd, toch?

© Christoph Rossmann

Nog veel meer winterse activiteiten

Naast skiën valt er nog veel meer te beleven in Turracher Höhe. Zo kun je voor een kick met de Nocky Flitzer, een 1,6 kilometer lange rodelbaan. De rodelbaan begint op een hoogte van zo’n 2.000 meter. Ga met gemiddeld 40 kilometer per uur over de rodelbaan en voel de spanning door je lijf gieren. Behoefte aan een rustgevende winteractiviteit, ook dat kan. Kies ervoor om de omgeving bijvoorbeeld wandelend te verkennen.

Om de vakantie af te maken: culinair genot

Veel Oostenrijkse restaurants lijken op elkaar. Dezelfde gerechten vullen de menukaart. Soms wordt er een uniek elementje aan toegevoegd, maar daar blijft het wel bij. In Turracher Höhe is dat anders. Lokale berghutten werken met streekproducten en creëren allerlei zelfbedachte gerechten. Culinair genieten kun je hier dan ook zeker.

Bodyn

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.