• Menu
  • Menu

Wat neem je mee als je met de auto op wintersportvakantie gaat?

Home » Alle artikelen » Winterse Streken » Wat neem je mee als je met de auto op wintersportvakantie gaat?

De sneeuw mag in ons land dan al lang verdwenen zijn, maar er zijn nog steeds plekken hoog in de bergen waar voldoende sneeuw ligt om van te genieten. Of het nu op ski’s, een snowboard of op wandelschoenen is. Heb jij nog zin om lekker sportief bezig te zijn in al het mooie dat een wintersport te bieden heeft? Pak je dikke sokken maar in en check of je alles hebt, ook voor de auto.

Wat neem je mee op reis?

Het is natuurlijk belangrijk dat je je toilettas en identiteitsbewijs niet vergeet als je op wintersport gaat. Maar het is net zo belangrijk je auto goed in orde te hebben en alles wat daarbij hoort. Je wil niet onverhoopt stil komen te staan of een dikke boete oplopen. En omdat je in het buitenland rijdt, is het ook belangrijk uit te zoeken hoe de regels op de wegen zijn in de landen die je bezoekt en doorkruist.

Autocheck

Omdat jouw veiligheid tijdens de reis naar je wintersportbestemming op nummer één staat, is het belangrijk een autocheck te doen voor je vertrekt. Je wil niet ergens uren in de kou moeten wachten op de wegenwacht. Of nog erger: tijdens je reis een ongeluk veroorzaken, omdat je auto tijdens de rit kapot gaat. Zorg er dus voor dat niet alleen je bandenspanning, maar ook je auto zelf ‘gezond’ is.

Autoverzekering

Een volgende belangrijke check is natuurlijk je autoverzekering. Als het goed is heb je er al een, maar hoe zit het precies met jouw verzekering als je in het buitenland bent? Is de verzekeraar bijvoorbeeld telefonisch goed bereikbaar? Daarnaast is het belangrijk de juiste papieren bij je te hebben tijdens je reis.

Tol?

Hoe zit het in de landen die je bezoekt en doorkruist met de tolwegen? Het is verstandig voor je vertrek uit te zoeken of je tolwegen tegen zult komen en zo ja, hoeveel deze ongeveer kosten. In sommige landen kun je nog niet met een bankpas of creditcard betalen, dus zorg ervoor dat je contant geld bij je hebt in de juiste valuta.

Verplichtingen buitenland

Tot slot zijn er in veel landen bepaalde regels geldig. Zo is het in veel landen verplicht om een gevarendriehoek en veiligheidshesje in je auto te hebben en met winterbanden te rijden tijdens winterse omstandigheden.

Sneeuw tot mei

Al helemaal klaar voor wat activiteit in een winterparadijs, maar nog geen bestemming? Je kunt wat inspiratie opdoen op onze site over prachtige wintersportstreken, zoals de erg populaire bestemming Val Thorens in Frankrijk of het prachtige Kitzbühel in Oostenrijk. Plekken waar de sneeuw de zon nog weerkaatst en waar de liften nog draaien tot in mei! Ga je nog op pad, vergeet dan niet je paspoort, maar vooral ook de belangrijke dingen voor je auto niet.

Bodyn

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.